Antropologia dels sistemes de sexe/gènere [101252]
Marre, Diana
Escribano Castaño, Paula
Clemente Martínez, Chandra Kala
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Additional title: Antropología de los sistemas de sexo/género
Date: 2017-18
Abstract: Assignatura de tercer any del Grau en Antropologia Social i Cultural, s'imparteix durant el primer semestre i forma part de la matèria "Àmbits temàtics generals de l' Antropologia. " Aquesta assignatura: Desenvolupa la teoria antropològica i l'anàlisi de la diversitat cultural en els sistemes de sexe/gènere. Fa una crítica a l'androcentrisme científic i revisa supòsits, conceptes i teories, incorporant la perspectiva de gènere i la investigació feminista a les ciències socials. Aplica el coneixement disciplinari a la identificació i l'estudi de la realitat socio-cultural vinculada als debats actuals sobre gènere. Això es fa mitjançant l'aproximació a: La crítica feminista i l'antropologia: presentació de les revisions empíriques, innovacions teòriques i metodològiques que els estudis de gènere han aportat a l'Antropologia Social i Cultural clàssica: etno-androcentrismes, sexismes i/o masclismes. Els canvis de perspectiva i els conceptes fonamentals vinculats: dels estudis sobre la dona universal a les relacions de gènere culturalment diverses. Els debats sobre gènere i status. El coneixement i anàlisi de les dicotomies naturalesa/cultura, públic/privat i producció/reproducció, i la seva relació amb les diferències i desigualtats. La relació i l'anàlisi de les categories de gènere, classe, "raça" i etnicitat. OBJECTIUS: Al finalitzar l'assignatura l'estudiant serà capaç de: 1 Al finalitzar l'assignatura l'estudiant serà capaç de: Identificar variabilitat transcultural dels sistemes de sexe/gènerei conèixer la teoria antropològica vinculada a aquesta qüestió. Comprendre les construccions socioculturals vinculades al sexe, gènere i identitat sexual. Aplicar el coneixement antropològic a problemes socio-culturals actuals.
Abstract: Asignatura de tercer año del Grado en Antropología Social y Cultural, se imparte durante el primer semestre y forma parte de la materia "Ámbitos temáticos generales de la Antropología. " Esta asignatura: Desarrolla la teoría antropológica y el análisis de la diversidad cultural en los sistemas de sexo / género. Hace una crítica al androcentrismo científico y revisa supuestos, conceptos y teorías, incorporando la perspectiva de género y la investigación feminista en las ciencias sociales. Aplica el conocimiento disciplinario a la identificación y el estudio de la realidad socio-cultural vinculada a los debates actuales sobre género. Esto se hace mediante la aproximación a: La crítica feminista y la antropología: presentación de las revisiones empíricas, innovaciones teóricas y metodológicas que los estudios de género han aportado a la Antropología Social y Cultural clásica: etno-androcentrismo, sexismos y / o machismos. Los cambios de perspectiva y los conceptos fundamentales vinculados: los estudios sobre la mujer universal a las relaciones de género culturalmente diversas. Los debates sobre género y status. El conocimiento y análisis de las dicotomías naturaleza / cultura, público / privado y producción / reproducción, y su relación con las diferencias y desigualdades. La relación y el análisis de las categorías de género, clase, "raza" y etnicidad. OBJETIVOS: 1 Al finalizar la asignatura el estudiante será capaz de: Identificar variabilidad transcultural de los sistemas de sexo / género y de conocer la teoría antropológica vinculada a esta cuestión. Comprender las construcciones socioculturales vinculadas al sexo, género e identidad sexual. Aplicar el conocimiento antropológico a problemas socio-culturales actuales.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Antropologia social i cultural [2500256]
Study plan: Grau en Antropologia Social i Cultural [821]Català
15 p, 132.5 KB

Castellà
16 p, 129.5 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2017-07-04, last modified 2018-10-21   Favorit i Compartir