Higiene alimentària [101009]
Hernández Herrero, María Manuela
Roig Sagués, Artur Xavier
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Additional title: Food Hygiene
Additional title: Higiene alimentaria
Date: 2017-18
Abstract: L'assignatura de Higiene Alimentària és una assignatura integradora d'altres assignatures que pretén que l'alumne sigui capaç de desenvolupar un sistema que permeti a la indústria alimentària aplicar i gestionar d'una manera racional les mesures i condicions necessàries per a controlar els perills i garantir l'aptitud d'un producte per al consum humà. Objectiu general: Identificar i analitzar el perills significatius que poden aparèixer en totes i cadascuna de las fases de producció i comercialització dels aliments, així com identificar els diferents factors que poden afectar a la qualitat higiènica d'un aliment per tal d'aplicar les mesures de control apropiades, tot gestionant les activitats realitzades per tal de garantir l'aptitud d'un producte per al consum humà. Objectius específics: Identificar, analitzar i avaluar els perills biològics, químics i físics més significatius. Identificar els factors que afecten a la presència dels perills als aliments per tal d'establir els límits crítics i els seus sistemes de vigilància, així com la vida útil del producte Identificar les mesures preventives per controlar la presència o desenvolupament dels perills durant l'elaboració dels aliments Desenvolupar i gestionar el sistema d'anàlisi de Perills i Punts de Control crítics 1 Desenvolupar i gestionar el sistema d'anàlisi de Perills i Punts de Control crítics Desenvolupar i gestionar les pràctiques que proporcionen l'entorn bàsic i les condicions operacionals necessàries per a la producció d'aliments segurs. Auditar elssistemes de gestió del APPCC i dels requisits previs.
Abstract: Food hygiene is an asignature that integrates diferents subjects. The aim is students can develop a system that allows the food industry to implement and manage rationally the measures and conditions necessary to control hazards and ensure the suitability of a product for consumption human. General objective: To identify and analyze the significant hazards that may appear in every one of the stages of production and commercialization of foods, as well as identify the different factors that can affect the hygienic quality of a food in order to apply the appropriate control measures , managing all activities to ensure the suitability of a product for human consumption. Specific objectives: Identify, analyze and evaluate the most significant biological, chemical and physical hazards. Identify the factors that affect the presence of hazards in food in order to establish critical limits and monitoring systems as well as shelf-life Identify the preventive measures to control the presence or development of hazards in food processing Development and management the system of Hazard Analysis and Critical Control Points Development and management the operational conditions necessary to produce safe food. Audit the HACCP and the prerequisites 1 Audit the HACCP and the prerequisites.
Abstract: La asignatura de Higiene Alimentaria es una asignatura integradora de otras asignaturas que pretende que el alumno sea capaz de desarrollar un sistema que permita a la industria alimentaria aplicar y gestionar de una manera racional las medidas y condiciones necesarias para controlar los peligros y garantizar la aptitud de un producto para el consumo humano. Objetivo general: Identificar y analizar el peligros significativos que pueden aparecer en cada una de las fases de producción y comercialización de los alimentos, así como identificar los diferentes factores que pueden afectar a la calidad higiénica de un alimento con el fin de aplicar las medidas de control apropiadas, gestionando las actividades realizadas para garantizar la aptitud de un producto para el consumo humano. Objetivos específicos: Identificar, analizar y evaluar los peligros biológicos, químicos y físicos más significativos. Identificar los factores que afectan a la presencia de los peligros a los alimentos con el fin de establecer los límites críticos y sus sistemas de vigilancia, así como la vida útil del producto Identificar las medidas preventivas para controlar la presencia o desarrollo de los peligros durante la elaboración de los alimentos Desarrollar y gestionar el sistema de Análisis de Peligros y Puntos de Control críticos 1 Desarrollar y gestionar el sistema de Análisis de Peligros y Puntos de Control críticos Desarrollar y gestionar las prácticas que proporcionan el entorno básico y las condiciones operacionales necesarias para la producción de alimentos seguros. Auditar el sistema de gestión del APPCC y de los requisitos previos.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Microbiologia [2500502]
Study plan: Grau en Microbiologia [816]Català
5 p, 88.7 KB

Anglès
5 p, 84.6 KB

Castellà
6 p, 86.7 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2017-07-14, last modified 2018-10-21   Favorit i Compartir