Els mecanismes de resolució arbitral de disputes relatives a les inversions : una nova era en el Dret Internacional de les inversions?
Dimant De Visscher, Léa
Ayuso Pozo, Anna, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Data: 2017
Descripció: 48 pag.
Resum: El dret internacional de les inversions és una branca del dret internacional públic i del dret internacional econòmic que tracta de resoldre els problemes derivats de les relacions contractuals entre Estats i persones privades que realitzen inversions en el territori dels primers. Primerament, la importància d'aquest tema ve donada sobretot pel fenomen de globalització que caracteritza la nostra època. En efecte, la primer conseqüència de la mundialització és l'augmentació substancial dels fluxos comercials i de les relacions econòmiques entre els Estats. A banda d'això, observem una major facilitació de la fluctuació de les persones arreu del món amb espais integrats com la Unió Europea o amb tractats internacionals que tenen com a objectiu eliminar les restriccions frontereres i aranzelàries. Aquest fet fa que les persones ja no realitzin només activitats econòmiques en el seu país sinó que també ho facin en països estrangers ja que el context socio-econòmic els ofereix les condicions òptimes per dur-ho a terme.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Dret [2500786]
Pla d'estudis: Grau en Dret [949]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Arbitratge internacional ; Inversor ; Resolució de conflictes ; Dret internacional de les inversions ; Globalització ; Model capitalista ; Zona d'integració econòmica i jurídica ; Organismes supranacionals ; Arbitraje internacional ; Inversión ; Resolución de conflictos ; Derecho internacional de las Inversiones ; Globalización ; Modelo capitalista ; Zona de integración económica y jurídica ; Organismos supranacionales



48 p, 374.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Dret. TFG

 Registre creat el 2017-07-14, darrera modificació el 2022-05-01



   Favorit i Compartir