Millora d'una xarxa inalàmbrica passant de bridging a routing
Cano Ruiz, Juan Francisco
Serra Sagristà, Joan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Fixing a wireless network going from bridging to routing
Títol variant: Mejora de una red inalámbrica pasando de bridging a routing
Data: 2017-06-28
Resum: Crear una xarxa per una empresa que es dedica a oferir connexió a Internet tant a particulars com empreses no és una tasca fàcil, doncs s'han de tenir en compte molts paràmetres i coneixement suficient de molts conceptes i protocols relacionats amb les xarxes i s'han d'aplicar i configurar de la manera correcta. El disseny d'una xarxa d'aquest estil ha de tenir en compte moltes més casuístiques que una xarxa normal, la disponibilitat i escalabilitat són fonamentals, ja que ha de ser capaç de minimitzar les caigudes, a poder ser de forma automàtica (ja sigui amb un avís a temps o amb una ruta alternativa), i de créixer sense que això presenti un problema (com per exemple que el manteniment es faci inviable o el tràfic de control de la mateixa xarxa provoqui problemes). En aquest projecte es tracta una xarxa que presenta els problemes descrits i com a objectiu es planteja solucionar aquests problemes amb el mínim impacte possible sobre els clients existents, doncs els problemes que es puguin haver acumulat no són culpa d'ells.
Resum: Creating a network for a company that its business consists in providing Internet connection to individuals and companies is not an easy task, many parameters must be taken into account and knowledge of many network-related concepts and protocols are needed, they must be applied and configured in the right way. The design of a network of this style must take into account many more casuistic than a normal network, the availability and scalability are fundamental, since it must be able to minimize the falls in an automatic way (maybe with a warning just in the right time or habilitating an alternative route for the traffic), and to grow without this being a problem (such as the maintenance becomes unfeasible or the traffic control of the same network causes problems). This project addresses a network that presents the problems described and aims to solve these problems with the least possible impact on existing customers, because the problems that may have accumulated are not their fault.
Resum: Crear una red para una empresa que se dedica a ofrecer conexión a Internet tanto a particulares como empresas no es una tarea fácil, pues se tienen que tener en cuenta muchos parámetros y conocimiento suficiente de muchos conceptos y protocolos relacionados con las redes y se tienen que aplicar y configurar de la forma correcta. El diseño de una red de este estilo tiene que tener en cuenta muchas más casuísticas que una red normal, la disponibilidad y escalabilidad son fundamentales, ya que tiene que ser capaz de minimizar las caídas, a poder ser de forma automática (ya sea con un aviso a tiempo o con una ruta alternativa), y de crecer sin que esto presente un problema (como por ejemplo que el mantenimiento se haga inviable o el tráfico de control de la misma red provoque problemas). En este proyecto se trata una red que presenta los problemas descritos y como objetivo se plantea solucionar estos problemas con el mínimo impacto posible sobre los clientes existentes, pues los problemas que se puedan haber acumulado no son culpa de ellos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català.
Titulació: Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: bachelorThesis ; Text
Àrea temàtica: Menció Tecnologies de la Informació
Matèria: Bridging ; Enrutament ; Xarxa inalàmbrica ; Lan virtual ; OSPF ; Redundància ; Broadcast ; PPPoE ; Monitorització ; Enrutamiento ; Red inalámbrica ; Redundancia ; Monitorización ; Routing ; Wireless network ; Virtual lan ; Redundancy ; Monitorization9 p, 703.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2017-10-16, darrera modificació el 2018-06-20   Favorit i Compartir