Eficacia de la prevención del dolor de miembro fantasma en las amputaciones de extremidad inferior
Vinciguerra, Darila
Català, Elena, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Additional title: Eficàcia de la prevenció del dolor de membre fantasma a les amputacions d'extremitat inferior
Additional title: Efficacy of phantom limb pain prevention in lower extremity amputations
Date: 2017
Description: 27 pag.
Abstract: Introducción. El dolor del miembro fantasma (PLP) presenta una prevalencia de hasta el 80% de los pacientes amputados. Se trata de un dolor crónico que afecta de forma significativa a la calidad de vida y que no tiene un claro tratamiento efectivo. Diversos investigadores han planteado el utilizo de catéteres preoperatorios para su prevención, aunque los resultados son contradictorios y se necesitan más estudios. Hipótesis. La utilización de un catéter epidural durante las 24 horas previas a la amputación proporcionará una disminución de la intensidad del dolor de miembro fantasma a corto y medio plazo. Material y métodos. Se plantea un ensayo clínico aleatorizado, doble ciego y double dummy, de dos grupos. Un grupo recibirá analgesia preoperatoria con un catéter epidural continuo de 24h y el otro grupo recibirá analgesia sistémica. El manejo intra y postoperatorio será el mismo para ambos grupos. Resultados esperados. El catéter preoperatorio disminuirá la intensidad del dolor tanto en el primer mes como en el tercer mes postamputación. Conclusión. El catéter preoperatorio podría ser una técnica utilizada en la prevención del dolor del síndrome de miembro fantasma.
Abstract: Introducció. El dolor del membre fantasma (PLP) presenta una prevalença de fins al 80% dels pacients amputats. Es tracta d'un dolor crònic que afecta de forma significativa la qualitat de vida i que no té un clar tractament efectiu. Diversos investigadors han plantejat l'ús de catèters preoperatoris per a la seva prevenció, encara que els resultats són contradictoris i es necessiten més estudis. Hipòtesi. La utilització d'un catèter epidural durant les 24 hores prèvies a l'amputació proporcionarà una disminució de la intensitat del dolor de membre fantasma a curt i mig termini. Material i mètodes. Es planteja un assaig clínic aleatoritzat, doble cec i double dummy, de dos grups. Un grup rebrà analgèsia preoperatòria amb un catèter epidural continu de 24 hores i l'altre grup rebrà analgèsia sistèmica. El maneig intra i postoperatori serà el mateix per a tots dos grups. Resultats esperats. El catèter preoperatori disminuirà la intensitat del dolor tant en el primer mes com en el tercer mes postamputació. Conclusió. El catèter preoperatori podria ser una tècnica utilitzada en la prevenció del dolor de la síndrome de membre fantasma.
Abstract: Background. Phantom limb pain (PLP) has a prevalence of up to 80% of amputees. It is a chronic pain that significantly affects the quality of life and does not have a clear effective treatment. Several investigators have proposed the use of preoperative catheters for its prevention, although the results are contradictory and more studies are needed. Hypothesis The use of an epidural catheter during the 24 hours prior to amputation will provide a decrease in the intensity of phantom limb pain in the short and medium term. Material and methods. A randomized, double-blind, double-dummy clinical trial of two groups was proposed. One group will receive preoperative analgesia with a 24-hour continuous epidural catheter and the other group will receive systemic analgesia. Intra and postoperative management will be the same for both groups. Expected results. The preoperative catheter will decrease the intensity of pain in both the first and the third postoperative month. Conclusion. The preoperative catheter could be a technique used to prevent phantom limb pain.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Castellà
Studies: Medicina [2502442]
Study plan: Grau en Medicina [1192]
Document: Treball final de grau ; Text



27 p, 778.5 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > Medicine Faculty

 Record created 2017-10-26, last modified 2023-07-02



   Favorit i Compartir