Google Scholar: cites
El retaule dominic del Roser a Pollença : el procés constructiu i els seus artistes
Pou Amengual, Miquel

Títol variant: The Dominican altarpiece of Roser in Pollença : the construction process and its artists
Títol variant: El retablo dominico del Roser en Pollença : el proceso constructivo y sus artistas
Data: 2017
Resum: Aquest estudi, basat en la localització de nova documentació d'arxiu i d'uns altres manuscrits fins ara desconeguts, traça el procés constructiu del retaule major del convent del Roser de la localitat mallorquina de Pollença. A partir de les dades conegudes recentment, s'estableixen les seqüències constructives de la fabricació del retaule, així com la manera de funcionar del taller d'escultura de Joan Antoni Oms i dels artistes que en continuaren la creació. A més, l'anàlisi posa en context el procés de construcció del moble en relació amb altres treballs, tant dins d'aquesta població com en d'altres, i amplia el catàleg dels artistes que hi participaren. La investigació, en un primer apartat, fa una revisió de les fonts documentals que afectaren aquest convent, cosa que ha provocat confusions sobre l'obra que s'hi realitzà. A més, el present treball vol solucionar les llacunes que existien respecte a la peça i les atribucions parcials dutes a terme fins ara.
Resum: This study uses new archival documents to trace the construction of the main altarpiece of the Convent del Roser in the Mallorcan town of Pollença. With the new data, we trace the periods in which the altarpiece was constructed, as well as the functioning of the sculpture workshop of Juan Antoni Oms and other artists. In addition, the study reveals other works in the city and expands on the catalog of artists who participated in them. We review the documentary sources related to the convent, which have led to confusion or gaps in the research and which the present study attempts to resolve.
Resum: Este estudio, basado en la localización de nueva documentación de archivo y de otros manuscritos hasta hoy desconocidos, traza el proceso constructivo del retablo mayor del convento del Roser de la localidad mallorquina de Pollença. A partir de los datos conocidos recientemente, se establecen las secuencias constructivas de la fabricación del retablo, así como la manera de funcionar del taller de escultura de Joan Antoni Oms y de los artistas que continuaron la creación del mismo. Además, el análisis pone en contexto el proceso de construcción del mueble en relación con otros trabajos, tanto dentro de esta población como en otras, y amplía el catálogo de los artistas que participaron en este proceso. La investigación, en un primer apartado, revisa las fuentes documentales que afectaron a este convento, lo que ha provocado confusiones sobre la obra que se realizó en él. Además, el presente trabajo quiere solucionar las lagunas que existían respecto a la pieza y las atribuciones parciales llevadas a cabo hasta hoy.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Oms ; Andreu Carbonell ; Esteve Sanxo ; Rafel Torres ; Pollença ; Dominics ; Dominican order ; Dominicos
Publicat a: Locus amoenus, Núm. 15 (2017) , p. 55-90 (Articles) , ISSN 2014-8798

Adreça original: https://revistes.uab.cat/locus/article/view/v15-pou
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Locus/article/view/332423
DOI: 10.5565/rev/locus.274


36 p, 3.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Locus amoenus
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2017-12-25, darrera modificació el 2021-12-11   Favorit i Compartir