Web of Science: 0 cites, Scopus: 0 cites, Google Scholar: cites
Cuando la música cesa : el papel de los festivales culturales en la creación de espacio urbano
Morales Pérez, Soledad (Universitat Oberta de Catalunya. Estudios de Economía y Empresa)
Pacheco Bernal, Carmen (Universitat Oberta de Catalunya. Estudios de Economía y Empresa)

Títol variant: Quan la música cessa : el paper dels festivals culturals en la creació d'espai urbà
Títol variant: When the music stops : The role of cultural festivals in the creation of urban space
Títol variant: Quand la musique cesse : le rôle des festivals culturels dans la création de l'espace urbain
Data: 2018
Resum: Aquest treball se centra a analitzar com contribueixen els festivals culturals en la creació d'espai urbà a través de l'estudi de la percepció que els residents tenen dels impactes sobre la vida diària de la ciutat d'un festival musical públic organitzat de manera continuada des de fa més de 28 anys, el Mercat de Música Viva de Vic. Mitjançant una anàlisi factorial exploratòria portada a terme amb les dades obtingudes en una enquesta feta a residents de la ciutat, es demostra que aquest festival influeix tant en la dimensió física com en la percebuda de la ciutat, i està afavorint la redefinició, l'expansió i el redescobriment tant de la vida social de la ciutat com del seu espai físic. Així mateix, en ser portador de significats nous, està provocant noves narratives de la ciutat i nous vincles dels ciutadans cap a ella.
Resum: El presente trabajo se centra en analizar cómo contribuyen los festivales culturales a la creación de espacio urbano a través del estudio de la percepción que los residentes tienen de los impactos sobre la vida diaria de la ciudad de un festival musical público organizado de manera continuada desde hace más de 28 años, el Mercat de Música Viva de Vic. Mediante un análisis factorial exploratorio llevado a cabo con los datos obtenidos en una encuesta realizada a residentes de la ciudad, se demuestra que este festival influye tanto en la dimensión física como percibida de la ciudad y está favoreciendo la redefinición, expansión y redescubrimiento tanto de la vida social de la ciudad como de su espacio físico. Así mismo, al ser portador de significados nuevos, está provocando nuevas narrativas de la ciudad y nuevos vínculos de los ciudadanos hacia ella.
Resum: Le présent travail se centre sur l'analyse de la manière dont les festivals culturels contribuent à la création d'espace urbain, grâce à une étude de la perception que les résidents ont des impacts du Mercat de Música Viva de Vic, un festival musical public organisé de façon continuelle depuis plus de 28 ans, sur la vie quotidienne de la ville. À travers une analyse factorielle exploratoire réalisée avec les données d'une enquête auprès des habitants de la ville, nous démontrons que ce festival influence à la fois dans la dimension physique et dans la perception de la ville et qu'il a des répercussions positives sur la redéfinition, l'expansion et la redécouverte de la vie sociale de la ville ainsi quede son espace physique ainsi que, et qu'il est en outreporteur de significations nouvelles, provoquant nouvelles narrations de la ville et de nouveaux liens établis entre les citoyens et cette dernière.
Resum: This paper analyzes how cultural festivals contribute to the creation of urban space through the study of residents' perceptions regarding the impacts on daily life of a public music festival organized annually for over more than 28 years, the Mercat de Música Viva de Vic in Spain. The results of an exploratory factor analysis using data obtained from a survey conducted among residents show that the festival creates multiple spaces which influence both the physical and the perceived dimensions of the city, while favoring the redefinition, expansion and rediscovery of the city's social life and physical space. Moreover, as a bearer of new meanings, the festival is building new narratives of the city and creating new links between the city and its citizens.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà.
Document: article ; recerca ; publishedVersion
Matèria: Espai urbà ; Festivals culturals ; Percepció dels residents ; Mercat de música viva de Vic ; Espacio urbano ; Festivales culturales ; Percepción de los residentes ; Espace urbain ; Festivals culturels ; Perception des résidents ; Urban space ; Culture festivals ; Resident perception
Publicat a: Documents d'anàlisi geogràfica, Vol. 64 Núm. 2 (maig-agost 2018) , p. 271-289 (Articles) , ISSN 2014-4512

Adreça original: https://dag.revista.uab.es/article/view/v64-n2-morales-pacheco
DOI: 10.5565/rev/dag.427


19 p, 191.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2018-05-23, darrera modificació el 2018-11-13   Favorit i Compartir