Instruments per a l'Estudi [102251]
Cañabate Pérez, Josep
Cueto Faus, María del Carmen
Solé Cot, Sebastià
Gil Márquez, Tomas
Martínez Quirante, Roser
Gracia Casamitjana, José
de Dios Marcer, José María
Nieto Moreno, Juan Emilio
Fernández Caballero, Zuley
Bas Vilafranca, Alex
Orozco Hermoso, Milagros
Iglesias Lucía, Montserrat
Robert Guillen, Santiago
Casado Moreno, Begoña
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Títol variant: Instrumentos para el Estudio
Data: 2018-19
Resum: Instruments per a l'estudi és una assignatura del primer semestre del primer curs del grau que té com a objectiu oferir als i a les estudiants eines que són útils per la seva formació com a graduats i graduades en dret. Eines com la metodologia per l'elaboració de treballs i assajos acadèmics, la recerca d'informació, l'argumentació, l'expressió oral i escrita, i la redacció de documents entre d'altres. Totes elles orientades al Grau de Dret. Aquestes eines no incideixen directament en el coneixement jurídic, sinó que pretenen que l'estudiant 1 Aquestes eines no incideixen directament en el coneixement jurídic, sinó que pretenen que l'estudiant assoleixi determinades competències no específicament jurídiques, però que són imprescindibles per al desenvolupament de la seva formació (recerca de legislació i jurisprudència, per exemple) i per al treball del jurista (expressió oral i escrita, redacció de documents, etc. ). Igualment, podem destacar que els/les estudiants es familiaritzin amb l'ús de les tecnologies de la informació i comunicació en relació a l'exercici de les professions jurídiques, doncs es farà èmfasi, en l'utilització de bases de dades electròniques, gestors electrònics de coneixement. Tanmateix, no es deixarà de fer una reflexió sobre Internet com a font d'obtenció d'informació, amb les seves avantatges i inconvenients. Pel que fa a l'apartat de l'Expressió oral i escrita es portaran a terme les següents sessions: una sessió sobre com parlar en públic, llenguatge jurídic i argumentació jurídica. D'altra banda, aquestes competències adquirides es posaran en pràctica amb la realització d'una "lliga de debat jurídic" entre tots els grups d'Instruments per a l'estudi. Aquesta esfarà en dues fases: a) interna a cada grup, b) una fase final entre un equip representant de cada grup. Els/les professors/es proposaran els temes jurídics i organitzaran a cada grup els equips. Aquesta activitat vol incentivar el treball col·laboratiu, les competències en recerca d'informació jurídica, la defensa oral de forma coherent i estructurada d'arguments, etc. Igualment, es portarà a terme una sessió de gravació de les exposicions de la notícia jurídica per part dels estudiants, que és una de les activitats obligatòries d'aquesta assignatura, i una sessió de visionat per a la devolució i feedback de les gravacions. En quan a l'apartat sobre Tècniques d'estudi es realitzarà una sessió sobre aquesta matèria. L'objectiu perseguit és proporcionar als estudiants una sèrie de competències transversals, necessàries per una bona adaptació al Grau de Dret.
Resum: Tools for the study is a law degree first year's subject (first semester). This subject teachs to students useful tools for their legal training such information search, argumentation, oral and written expression, legal writing, etc. These tools try to ensure that the student achieves skills that are not specifically legal. These skill, however, are essential for the development of their training (search for legislation and jurisprudence, for example) and 1 are essential for the development of their training (search for legislation and jurisprudence, for example) and for the work of the jurist ( oral and written expression, writing of documents, etc. ). On the other hand, students become familiar with the use of information and legaltech. Regarding oral and written expression will be held the following sessions: a session on how to speak in public, legal language and legal argumentation. On the other hand, these skills will be put into practice with the realization of a "league of legal debate" among all the groups of Instruments for the study. Finally, the aim is to provide students with a series of transversal skill, necessary for adquire their legal education.
Resum: Instrumentos para el estudio es una asignatura del primer semestre del primer curso del grado que tiene como objetivo ofrecer a los y las estudiantes herramientas que son útiles para su formación como graduados en derecho herramientas como la búsqueda de información, la argumentación, la expresión oral y escrita, y la redacción de documentos. Todas ellas orientadas al Grado de Derecho. 1 Estas herramientas no inciden directamente en el conocimiento jurídico, sino que pretenden que el estudiante logre determinadas competencias no específicamente jurídicas, pero que son imprescindibles para el desarrollo de su formación (búsqueda de legislación y jurisprudencia, por ejemplo) y para el trabajo del jurista (expresión oral y escrita, redacción de documentos, etc. ). Igualmente, cabe destacar que los / las estudiantes se familiaricen con el uso de las tecnologías de la información y comunicación en relación al ejercicio de las profesiones jurídicas, pues se hará énfasis en la utilización de bases de datos electrónicos, gestores electrónicos de conocimiento, o incluso, modelos de administración académica electrónica, como puede ser el campus virtual, que dan las pautas básicas para las nuevas formas de comunicación con las administraciones públicas o de justicia. Sin embargo, no se dejará de hacer una reflexión sobre Internet como fuente de obtención de información, consus ventajas e inconvenientes. En cuanto al apartado de la Expresión oral y escrita se llevarán a cabo las siguientes sesiones: unasesión sobre cómo hablar en público, lenguaje jurídico y argumentación jurídica. Por otra parte, estas competencias adquiridas se pondrán en práctica con la realización de una "liga de debate jurídico" entre todos los grupos de Instrumentos para el estudio. Esta se hará en dos fases: a) interna en cada grupo, b) una fase final entre un equipo representante de cada grupo. Los / las profesores / as propondrán los temas jurídicos y organizarán cada grupo los equipos. esta actividad busca incentivar el trabajo colaborativo, las competencias en búsqueda de información jurídica, la defensa oral de forma coherente y estructurada de argumentos, etc. Igualmente, se llevará a cabo una sesión de grabación de las exposiciones de la noticia jurídica por parte de los estudiantes, que es una de las actividades obligatorias de esta asignatura, y una sesión de visionado para la devolución y feedback de las grabaciones. En cuando al apartado sobre Técnicas de estudio se realizará una conferencia sobre esta materia. El objetivo perseguido es proporcionar a los estudiantes una serie de competencias transversales, necesarias para una buena adaptación al Grado de Derecho.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Dret [2500786]
Pla d'estudis: Grau en Dret [949]Català
6 p, 85.2 KB

Anglès
6 p, 81.9 KB

Castellà
6 p, 88.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-06-22, darrera modificació el 2020-10-31   Favorit i Compartir