Bioquímica II [103265]
Ariño Carmona, Joaquín
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Date: 2018-19
Abstract: Aquesta assignatura ha de permetre a l'alumne entendre que els processos biològics, especialment aquells relacionats amb els aliments i el metabolisme, tenen una base química i que es poden explicar en aquestes termes. L'alumne ha de conèixer les bases del metabolisme que li permetin entendre els fonaments bioquímics de la nutrició, amb especial èmfasi en el metabolisme de les diferents classes de biomolècules. Així mateix, ha de conèixer i entendre els processos bioquímics bàsics d'alguns processos importants en tecnologia alimentària. Els objectius formatius concrets són conèixer i entendre: - El metabolisme energètic de carbohidrats. - El metabolisme de les reserves lipídiques, lipoproteïnes, colesterol i lípids complexes. - El metabolisme de compostos nitrogenats: aminoàcids, porfirines i nucleòtids. - Els mecanismes principals d'integració del metabolisme, la regulació hormonal i les bases moleculars d'adaptacions i alteracions metabòliques. - Els fonaments i aplicacions de les principals tècniques i metodologies bioquímiques.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català
Studies: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Study plan: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 93.8 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2018-06-22, last modified 2023-01-29



   Favorit i Compartir