Web of Science: 0 cites, Google Scholar: cites
Batato Barea : trapero del "under" porteño en los años ochenta
Laboureau, Ana Gisela (Universidad de Buenos Aires. Facultad de Arquitectura, Diseño y Urbanismo)

Títol variant: Batato Barea : drapaire del "under" porteny dels anys 80
Títol variant: Batato Barea : Ragpicker from the "Under" of Buenos Aires in the 80s
Data: 2018
Resum: En el presente trabajo nos centraremos en el retrato realizado por la fotógrafa Julieta Steimberg a Batato Barea -uno de los principales protagonistas de la escena del "under" porteño- en el año 1988 en el Festival del Body Art en la discoteca Paladium. Dicha fotografía se volverá la superficie de lectura sobre la cual reflexionar sobre los modos en los cuales el clown-travesti-literario produjo una estética vestimentaria que tuvo la particularidad de utilizar como principal elemento para su confección los desechos urbanos.
Resum: En el present treball ens centrarem en el retrat realitzat per la fotògrafa Julieta Steimberg a Batato Barea -un dels principals protagonistes de l'escena de l'"under" porteny- l'any 1988 en el Festival del Body Art a la discoteca Paladium. Aquesta fotografia es tornarà la superfície de lectura sobre la qual reflexionar sobre la manera en què el clown-travesti-literati va produir una estètica vestimentària que va tenir la particularitat d'utilitzar com a principal element per la seva confecció les escombraries urbanes.
Resum: In the present work we will focus on the portrait made by the photographer Julieta Steimberg to Batato Barea-one of the main protagonists of the Buenos Aires scene-in 1988 at the Body Art Festival at the Paladium nightclub. This photography became the reading on which to rethink the ways in which clown-transvestite-literary produced a vestimentary aesthetic that had the particularity of using urban waste as the main element for its confection.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Under ; Vestido ; Cuerpo ; Desechos ; Vestit ; Cos ; Escombraries ; Dress ; Body ; Waste
Publicat a: Mitologías hoy, Vol. 17 (2018) , p. 15-31 (Dossier) , ISSN 2014-1130

Adreça original: https://revistes.uab.cat/mitologias/article/view/v17-laboureau
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/mitologias/article/view/338497
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/mitologias/article/view/v17-laboureau
DOI: 10.5565/rev/mitologias.509


17 p, 623.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Mitologías hoy
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2018-07-02, darrera modificació el 2022-12-20



   Favorit i Compartir