Control Econòmic i de Gestió [102369]
Slof, John
Atares Catalan, Mariano
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa

Títol variant: Economic and Management Control
Títol variant: Control Económico y de Gestión
Data: 2018-19
Resum: El Control de Gestió és una de les funcions principals de la direcció general de l'empresa o de qualsevol organització econòmica. Es tracta d'una activitat-instrument per aconseguir que cada departament, divisió o àrea de gestió de l'empresa o organització tendeixi a funcionar amb la màxima eficiència possible per al conjunt. Així, els temes que s'aborden son: com afecta la delegació de funcions directives a l' eficiència global de l'organització?; què s'ha de tenir en compte per escollir l'indicador o indicadors de gestió adequats per a fixar objectius quantitatius i avaluar posteriorment la gestió realitzada?; quines altres condiciones s'haurien de complir per tal que el sistema de control-avaluació de la gestió tingui una relació cost-benefici adequada?; i quines són les diferents alternatives pel que fa a fórmules d'incentius-segons-resultats per a motivar o recompensar als directius responsables de cada àrea de gestió de l'organització?.
Resum: Management control is an important function in all organizations that delegate tasks to their employees. It involves managers taking steps to help ensure that the organization's employees (in particular, other, lower-level managers) do what is best for the organization. This implies making sure that the employees understand and pursue what is expected from them, especially through the design and use of information and reward systems. This course addresses issues, such as, how does the delegation of managerial tasks affect the overall efficiency of an organization?; how can goals be quantified and their achievement be measured?; what should be taken into account when choosing performance indicators?; how can the right balance be found between the costs and benefits of control systems?; which alternatives exist to motivate managers with incentives?.
Resum: El Control de Gestión es una de las funciones principales de la dirección general de la empresa o de cualquier organización económica. Se trata de una actividad-instrumento para conseguir que cada departamento, división o área de gestión de la empresa u organización tienda a funcionar con la máxima eficiencia posible para el conjunto. Así, los temas que se abordan son: ¿cómo afecta la delegación de funciones directivas a la eficiencia global de la organización?; ¿qué hay que tener en cuenta para elegir el indicador o indicadores de gestión adecuados para fijar objetivos cuantitativos y evaluar posteriormente la gestión realizada?; ¿qué otras condiciones se deberían cumplir para que el sistema de control-evaluación de la gestión tenga una relación coste-beneficio adecuada?; ¿y cuáles son las diferentes alternativas en cuanto a fórmulas de incentivos-según-resultados para motivar o recompensar a los directivos responsables de cada área de gestión de la organización?.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Administració i Direcció d'Empreses [2501572] ; Economia [2501573]
Pla d'estudis: Grau en Economia [1407] ; Grau en Administració i Direcció d'Empreses [1416]Català
6 p, 84.3 KB

Anglès
5 p, 85.3 KB

Castellà
6 p, 85.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-06, darrera modificació el 2020-10-31   Favorit i Compartir