El supervivent del massís del Montseny
Valbuena Ureña, Emilio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Soler Membrives, Anna (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)

Additional title: El superviviente del macizo del Montseny
Additional title: The survivor of the Montseny massif
Date: 2018
Abstract: Calotriton arnoldi és un tritó que viu exclusivament en el massís de Montseny. Amb un nombre molt baix de representants, aïllats en subpoblacions, caldria esperar que l'espècie presentés problemes genètics d'endogàmia. No obstant això, els estudis sobre "l'estat de salut" genètic d'aquesta espècie demostren que posseeix uns nivells de diversitat genètica similars als de la seva espècie germana, la qual té un rang de distribució molt major, així com uns nivells molt baixos de parentesc interpoblacional i d'endogàmia.
Abstract: Calotriton arnoldi es un tritón que vive exclusivamente en el macizo de Montseny. Con un número muy bajo de representantes, aislados en subpoblaciones, cabría esperar que la especie presentara problemas genéticos de endogamia. Sin embargo, los estudios sobre el "estado de salud" genético de esta especie demuestran que posee unos niveles de diversidad genética similares a los de su especie hermana, la cual tiene un rango de distribución mucho mayor, así como unos niveles muy bajos de parentesco interpoblacional y de endogamia.
Abstract: Calotriton arnoldi is a newt species which lives exclusively in the Montseny massif. With a very low number of representatives, isolated in subpopulations, one could expect the species to present genetic endogamy problems. However, studies investigating the genetic "health status" of the species show that it possess genetic diversity levels similar to those of the sister species, which has a wider distribution range. Moreover, the brook newt presents very low kinship relationships among populations as well as low levels of inbreeding.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Published in: UAB divulga, Març 2018, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 366.5 KB

Español
2 p, 421.4 KB

English
2 p, 420.8 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > UAB Divulga
Articles > Dissemination

 Record created 2018-07-09, last modified 2023-10-01



   Favorit i Compartir