L'evolució de "Pokémon" i de les pràctiques de consum dels seus jugadors
Gallart del Valle, Clàudia
Lozano Méndez, Artur, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació

Additional title: La evolución de "Pokémon" y de las prácticas de consumo de sus jugadores
Additional title: The evolution of "Pokémon" and of the consumption practices of its players
Date: 2018
Abstract: En aquest treball s'analitzen les característiques de les mecàniques de joc i del disseny dels personatges presents en els videojocs principals de la franquícia Pokémon, per tal de determinar què els fa atractius per als seus consumidors i fins a quin punt aquestes característiques són rellevants en l'experiència de joc. De la mateixa manera, es fa un recorregut sobre la trajectòria que l'empresa Nintendo ha tingut en el mercat de l'oci electrònic, amb la intenció de relacionar la seva posició preeminent en aquest sector amb l'èxit en la producció dels videojocs de Pokémon. També es comenta la preferència en la producció de consoles portàtils per part de Nintendo, decisió que ha ajudat a fomentar la comunicació entre els jugadors. Es conclou que la complementarietat entre les estratègies empresarials i la franquícia, així com la variabilitat en les seves mecàniques de joc, han contribuït al fet que un gran nombre d'usuaris consumeixi els seus productes de manera continuada al llarg del temps.
Abstract: En este trabajo se analizan las características de las mecánicas de juego y del diseño de los personajes presentes en los videojuegos principales de la franquicia Pokémon, con el fin de determinar qué los hace atractivos para sus consumidores y hasta qué punto estas características son relevantes en la experiencia de juego. De la misma manera, se hace un recorrido sobre la trayectoria que la empresa Nintendo ha tenido en el mercado del ocio electrónico, con la intención de relacionar su posición preeminente en este sector con el éxito en la producción de los videojuegos de Pokémon. También se comenta la preferencia en la producción de consolas portátiles por parte de Nintendo, decisión que ha ayudado a fomentar la comunicación entre jugadores. Se concluye que la complementariedad entre las estrategias empresariales y la franquicia, así como la variabilidad en sus mecánicas de juego, han contribuido al hecho de que un gran nombre de usuarios consuma sus productos de manera continuada a lo largo del tiempo.
Abstract: This paper analyses the characteristics of the game mechanics and the design of the characters that appear in the main videogames of the Pokémon franchise, in order to determine what makes them attractive to their consumers and to what extent these characteristics are relevant in the game experience. Furthermore, the path that the Nintendo company has followed in the electronic entertainment market is also analysed with the intention of connecting the preeminent position in its sector with the success in the production of Pokémon videogames. It also discusses on the priority of producing hand-held consoles by Nintendo, which has helped to promote communication among players. It concludes that the complementarity between business strategies and the franchise, as well as the variability in its game mechanics, have made a large number of users to consume their products continuously over time.
Rights: Tots els drets reservats
Language: Català.
Studies: Estudis d'Àsia Oriental [2500244]
Study plan: Estudis d'Àsia Oriental [842]
Document: bachelorThesis ; Text
Subject: Pokémon ; Èxit comercial ; Mercat internacional de l'oci electrònic ; Japó ; Cultura popular ; Experiència de joc ; Mecàniques de joc ; Disseny de personatges ; Éxito comercial ; Mercado internacional del ocio electrónico ; Japón ; Experiencia de juego ; Mecánicas de juego ; Diseño de personajes ; Commercial success ; International market of electronic entertainment ; Japan ; Popular culture ; Game experience ; Game mechanics ; Character design38 p, 997.0 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > Faculty of Translation and Interpreting

 Record created 2018-09-19, last modified 2019-09-30   Favorit i Compartir