Wind turbines Big Data proof of concept
Alarcón Cerdán, Pau
Martí Escalé, Ramon, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Prova de concepte Big Data dels aerogeneradors
Títol variant: Prueba de Concepto Big Data de los aerogeneradores
Data: 2018-07-02
Resum: The amount of data generated in the world is increasing in size day after day, also generating new problems in storing, processing or querying. The world of industry and the energy sector in particular, is being totally involved in this problem, forcing companies to find new alternatives to the traditional ones. This document describes the completion of a Big Data Proof of Concept, using the data produced by the wind turbines of a company in the energy sector, which became interested in initiating a digital transformation, in order to replace its current data management system for a Big Data platform built on a distributed system based on Hadoop. The system was designed following the different stages of the data chain, composed of the Ingest, Infrastructure and Exploitation. Finally, the results were successfully delivered to the company, showing its capabilities such as potential, scalability, latency, storage capacity or heterogeneity.
Resum: Les dades generades a través de la tecnologia està augmentant en mida dia rere dıa, generant també nous problemes a l'hora de emmagatzemar-les, processar-les o consultar-les. El món de la indústria i en concret el sector energètic, s'està trobant totalment involucrat en aquest problema, obligant a les companyies a buscar noves alternatives de les tradicionals. En aquest document es descriu la realització d'una Prova de Concepte Big Data, utilitzant les dades produïdes pels aerogeneradors d'una companyia del sector energètic, que esdevingué interessada en iniciar una transformació digital, per tal de substituir el seu sistema actual de gestió de les dades per a una plataforma Big Data construïda sobre un sistema distribuït basat en Hadoop. El projecte ha estat dissenyat seguint les diferents etapes de la cadena de les dades, composta per la Ingesta, Infraestructura i Explotació. Finalment, es van entregar de manera satisfactòria a la companyia els resultats obtinguts, demostrant les seves capacitats tals com el potencial, escalabilitat, latència, capacitat d'emmagatzematge o heterogeneïtat.
Resum: Los datos generados a través de la tecnología está aumentando en tamaño día a día, generando también nuevos problemas a la hora de almacenarlas, procesarlas o consultarlas. El mundo de la industria y en concreto el sector energético, se está encontrando totalmente involucrado en este problema, obligando a las compañías a buscar nuevas alternativas de las tradicionales. En este documento se describe la realización de una Prueba de Concepto Big Data, utilizando los datos producidos por los aerogeneradores de una compañía del sector energético, que se convirtió interesada en iniciar una transformación digital, a fin de sustituir su sistema actual de gestión de los datos para una plataforma Big Data construida sobre un sistema distribuido basado en Hadoop. El proyecto ha sido diseñado siguiendo las diferentes etapas de la cadena de los datos, compuesta por la Ingesta, Infraestructura y Explotación. Finalmente, se entregaron de manera satisfactoria a la compañía los resultados obtenidos, demostrando sus capacidades tales como el potencial, escalabilidad, latencia, capacidad de almacenamiento o heterogeneidad.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Anglès
Titulació: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: Treball final de grau ; Text
Àrea temàtica: Menció Tecnologies de la Informació
Matèria: Big Data ; Cadena de dades ; Entorn hadoop ; Aerogeneradors ; Detecció d'anomailies ; Cadena de datos ; Entorno hadoop ; Aerogeneradores ; Detección de anomailías ; Chain of data ; Hadoop environment ; Wind turbines ; Anomaly detection



10 p, 566.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2018-10-24, darrera modificació el 2023-07-22



   Favorit i Compartir