Google Scholar: citations
Aplicació de l'aversió condicionada a l'olivera en cabres
Manuelian, Carmen L. (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants)
Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants)
Rovai, Maristela (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants)
Salama, Ahmed A.K. (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants)
Caja, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants)

Date: 2014
Abstract: Cada dia l'agricultura incorpora noves pràctiques més respectuoses amb el medi ambient intentant aprofitar millor els recursos naturals i preservar-los de cara al futur. En el cas de l'oliverar, l'erosió que pateix el sòl, a causa de les pràctiques tradicionals de conreu, ha propiciat la implantació de cobertes vegetals que es controlen mitjançant l'ús de maquinària, o bé amb herbicides. L'inconvenient que comporten aquestes pràctiques i la inquietud per pràctiques més sostenibles han afavorit l'estudi de l'ús de bestiar per pasturar els camps d'oliveres. L'inconvenient és que les fulles de les oliveres són un aliment molt atractiu per a cabres i ovelles i poden malmetre l'arbre. Amb la finalitat que les cabres rebutgin menjar fulles d'olivera, es planteja la possibilitat de modificar el seu comportament alimentari, utilitzant diferents dosis de clorur de liti (LiCl), 175 mg LiCl/kg PV i 200 mg LiCl/kg PV. Els resultats obtinguts en cabres murcianogranadines mostren la possibilitat de generar aversió a les fulles d'olivera, que es va mantenir durant catorze mesos. L'aversió va ser més efectiva en el cas de les cabres que van rebre la dosi de 200 mg LiCl/kg PV.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Català.
Document: article ; recerca ; publishedVersion
Subject: Aversió condicionada ; Clorur de liti ; Pasturatge selectiu
Published in: Quaderns agraris, Vol. 37 (2014) , p. 7-16, ISSN 0213-0319

Adreça alternativa: http://revistes.iec.cat/index.php/QA/article/view/134359/133086
DOI: 10.2436/20.1503.01.38


10 p, 283.0 KB

The record appears in these collections:
Research literature > UAB research groups literature > Research Centres and Groups (scientific output) > Health sciences and biosciences > Grupo de Investigación en Rumiantes (G2R)
Articles > Research articles
Articles > Published articles

 Record created 2018-11-16, last modified 2020-02-07   Favorit i Compartir