Google Scholar: cites
Aplicació de l'aversió condicionada a l'olivera en cabres
Manuelian, Carmen L. (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants (G2R))
Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants (G2R))
Rovai, Maristela (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants (G2R))
Salama, Ahmed A. K. (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants (G2R))
Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants (G2R))

Data: 2014
Resum: Cada dia l'agricultura incorpora noves pràctiques més respectuoses amb el medi ambient intentant aprofitar millor els recursos naturals i preservar-los de cara al futur. En el cas de l'oliverar, l'erosió que pateix el sòl, a causa de les pràctiques tradicionals de conreu, ha propiciat la implantació de cobertes vegetals que es controlen mitjançant l'ús de maquinària, o bé amb herbicides. L'inconvenient que comporten aquestes pràctiques i la inquietud per pràctiques més sostenibles han afavorit l'estudi de l'ús de bestiar per pasturar els camps d'oliveres. L'inconvenient és que les fulles de les oliveres són un aliment molt atractiu per a cabres i ovelles i poden malmetre l'arbre. Amb la finalitat que les cabres rebutgin menjar fulles d'olivera, es planteja la possibilitat de modificar el seu comportament alimentari, utilitzant diferents dosis de clorur de liti (LiCl), 175 mg LiCl/kg PV i 200 mg LiCl/kg PV. Els resultats obtinguts en cabres murcianogranadines mostren la possibilitat de generar aversió a les fulles d'olivera, que es va mantenir durant catorze mesos. L'aversió va ser més efectiva en el cas de les cabres que van rebre la dosi de 200 mg LiCl/kg PV.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Aversió condicionada ; Clorur de liti ; Pasturatge selectiu
Publicat a: Quaderns agraris, Vol. 37 (2014) , p. 7-16, ISSN 0213-0319

Adreça alternativa: http://revistes.iec.cat/index.php/QA/article/view/134359
DOI: 10.2436/20.1503.01.38


10 p, 283.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Grup de Recerca en Remugants (G2R)
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2018-11-16, darrera modificació el 2023-12-20



   Favorit i Compartir