Enllaços directes
Grup de Recerca en Remugants (G2R)

El Grup de Recerca en Remugants (G2R) és un grup consolidat i reconegut per la Generalitat de Catalunya des de 2002. Manté un caràcter interdisciplinari que mitjançant l’acció coordinada d’especialistes en fisiologia, nutrició, genètica, economia i ecologia, es dedica a l’estudi dels mecanismes biològics, tècnics i socioeconòmics que condicionen l’eficiència i sostenibilitat de la producció de remugants.

Estadístiques d'ús Els més consultats
Darreres entrades:
2020-11-06
11:59
19 p, 1.6 MB Comparing the accuracy of PCR-capillary electrophoresis and cuticle microhistological analysis for assessing diet composition in ungulates : a case study with Pyrenean chamois / Espunyes, Johan (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge) ; Espunya i Prat, Ma. Carme (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular) ; Chaves, Sara (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge) ; Calleja, Juan Antonio (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals) ; Bartolomé, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Serrano Ferron, Emmanuel (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge)
The study of diet composition is required to understand the interactions between animal and plant ecosystems. Different non-invasive techniques applied on faecal samples have commonly been used for such purposes, with cuticle microhistological analysis (CMA) and emerging DNA-based methods being the most relevant. [...]
2019 - 10.1371/journal.pone.0216345
PloS one, Vol. 14 Núm. 5 (2019)  
2020-06-03
06:24
14 p, 981.5 KB Heat stress modifies the lactational performances and the urinary metabolomic profile related to gastrointestinal microbiota of dairy goats / Contreras-Jodar, A. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Nayan, N.H. (University Putra Malaysia. Department of Animal Science.) ; Hamzaoui, S. (University of Bouira. Department of Agronomic Science.) ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Salama, Ahmed A.K. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The aim of the study is to identify the candidate biomarkers of heat stress (HS) in the urine of lactating dairy goats through the application of proton Nuclear Magnetic Resonance ( H NMR)-based metabolomic analysis. [...]
2019 - 10.1371/journal.pone.0202457
PloS one, Vol. 14 Núm. 2 (february 2019) , p. e0202457  
2020-05-05
16:51
6 p, 174.3 KB How to Create Conditioned Taste Aversion for Grazing Ground Covers in Woody Crops with Small Ruminants / Manuelian, Carmen L. (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants) ; Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants) ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rovai, Maristela (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants)
Conditioned taste aversion (CTA) is a learning behavior process where animals are trained to reject certain feed after gastrointestinal discomfort has been produced. Lithium chloride (LiCl) is the preferred agent used in livestock to induce CTA because it specifically stimulates the vomit center. [...]
2016 - 10.3791/53887
Journal of visualized experiments, Núm. 110 (2016)  
2020-05-05
16:38
4 p, 1.9 MB Creación de aversión condicionada a la vid en ovino / Manuelian, Carmen L. (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants) ; Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants) ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rovai, Maristela (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants) ; Giralt Vidal, Ll. (INCAVI Institut Català de la Vinya i el Vi) ; Salama, Ahmed A.K. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Vidal, X. (INCAVI Institut Català de la Vinya i el Vi)
2011
XXXVI Congreso de la Sociedad Española de Ovinotecnia y Caprinotecnia. Comunicaciones SEOC, 2011  
2020-05-05
16:25
3 p, 505.5 KB Variación de la respuesta a la aversión condicionada en ganado ovino según la raza / Manuelian, Carmen L. (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants) ; Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants) ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rovai, Maristela (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants) ; Salama, Ahmed A.K. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2013
AIDA: XV Jornadas sobre Producción Animal, Vol. 1 (2013)  
2020-05-05
10:45
3 p, 708.8 KB Efecto de la dosis de cloruro de litio en la aversión condicionada a hojas de olivo en caprino / Manuelian, Carmen L. (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants) ; Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants) ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Salama, Ahmed A.K. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2011
AIDA: XIV Jornadas sobre Producción Animal, Vol. 1 (2011) , p. 219-221  
2020-05-05
10:22
8 p, 168.7 KB Pastoreo de viñedos en primavera utilizando ganado ovino / Manuelian, Carmen L. (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants) ; Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants) ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rovai, Maristela (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants) ; Giralt Vidal, Ll. (INCAVI Institut Català de la Vinya i el Vi) ; Salama, Ahmed A.K. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2014
Pastos y PAC 2014-2020, 2014-594  
2020-05-04
12:33
8 p, 1.7 MB Creación y persistencia de la aversión condicionada a hojas de vid en ovino. Aplicación al pastoreo de viñedos en primavera / Manuelian, Carmen L. (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants)) ; Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants) ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rovai, Maristela (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants) ; Giralt Vidal, Ll. (INCAVI Institut Català de la Vinya i el Vi) ; Salama, Ahmed A.K. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Domingo Gustems, C. (INCAVI Institut Català de la Vinya i el Vi)
El pastoreo en viñedos se ve limitado por el daño que las ovejas pueden provocar en el cultivo, dada la alta palatabilidad de las hojas de vid. El objetivo del presente trabajo fue crear aversión a hojas de vid y evaluar su persistencia en ovejas (Manchega, n = 12; Lacaune, n = 12) durante tres años. [...]
2014
Revista Pastos, Vol. 44 Núm. 1 (2014)  
2020-04-30
12:09
3 p, 103.0 KB Aversión condicionada a aroma de fresa en ovino / Manuelian, Carmen L. (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants) ; Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants) ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants) ; Rovai, Maristela (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants)
La neofobia alimentaria es un mecanismo adaptativo que permite aprender de las consecuencias postingestivas al ingerir un alimento nuevo (Provenza y Balph, 1988; Van Tien et al. , 1999). Cuando un animal consume un alimento nuevo, comienza por pequeñas cantidades y, en caso de percibir una retroalimentación positiva, incrementa el consumo según su apetecibilidad (Thorhallsdottir et al. [...]
2015
XVI Jornadas sobre Producción Animal, 2015  
2020-01-27
04:42
143 p, 2.1 MB The use of omic-methodologies in the assessment of heat-stressed lactating dairy goats / Contreras Jodar, Alexandra ; Caja López, Gerardo, dir. ; Salama, Ahmed A. K., (Ahmed Abdel-Rahman Kamal) dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
L'estrés per calor (EC) genera pèrdues significatives en l'industria lletera caprina quan l'índex de temperatura-humitat (THI) és > 75. Les tecnologies 'òmiques' ofereixen una perspectiva holística de com les cabres combaten l'EC i poden permetre trobar biomarcadors. [...]
Heat stress (HS) causes significant losses in the dairy goat industry when temperature-humidity index (THI) is >75. 'Omic' technologies offer a holistic approach to figure out how goats cope with HS and to find biomarkers. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.