Estudio de los personajes LGBTI en la ficción seriada norteamericana : el caso de Sense8
Padilla Espinosa, Oscar
Garcia Muñoz, Núria, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Date: 2018
Description: 55 pag.
Abstract: La recerca s'enfoca en l'anàlisi dels personatges LGBTI de la ficció nord-americana Sense8. Entre els objectius principals destaca la identificació dels estereotips sexuals no convencionals en el context de la ficció seriada. L'estudi es realitza a partir de l'anàlisi de contingut, per explorar la representació i imatge de dita col·lectiva en aspectes com l'orientació sexual, l'entorn familiar i social, el rol dels personatges en les trames, l'ocupació i estatus laboral, entre d'altres. Les troballes permetran conèixer la possible ruptura de produccions en relació als arquetips representats en els nous relats audiovisuals.
Abstract: La investigación se centra en el análisis de los personajes LGBTI de la ficción norteamericana Sense8. Entre los objetivos principales destaca la identificación de los estereotipos sexuales no convencionales en el contexto de la ficción seriada. El estudio se realiza a partir del análisis de contenido, para explorar la representación e imagen de dicho colectivo en aspectos como la orientación sexual, el entorno familiar y social, el rol de los personajes en las tramas, la ocupación y estatus laboral, entre otras. Los hallazgos permitirán conocer la posible ruptura de producciones en relación a los arquetipos representados en los nuevos relatos audiovisuales.
Abstract: The research focuses on the analysis of the LGBTI characters of the American fiction Sense8. Among the main objectives highlights the identification of unconventional sexual stereotypes in the context of serial fiction. The study is carried out from content analysis, to explore the representation and image of said group in aspects such as sexual orientation, family and social environment, the role of characters in the plots, occupation and work status, among others. The findings will allow us to know the possible rupture of productions in relation to the archetypes represented in the new audiovisual stories.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Castellà.
Studies: Periodisme [2501933]
Study plan: Graduat o Graduada en Periodisme [971]
Document: Treball de recerca ; bachelorThesis ; Text
Subject: Estereotip (Psicologia) ; Minories sexuals ; Ciencia-ficció nord-americana ; Sèries televisives55 p, 1.7 MB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > Faculty of Communication Studies

 Record created 2018-11-19, last modified 2020-02-08   Favorit i Compartir