Gerents com a entrenadors : com avaluar aquestes competències en entorns organitzatius
Munteanu, Andreea
Raich, Rosa M., (Rosa Maria), dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Clínica i de la Salut)
Mora Giral, Marisol, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Clínica i de la Salut)

Additional title: Gerentes como entrenadores: cómo evaluar estas competencias en entornos organizativos
Additional title: Managers as coaches: how to assess these skills in organizational environments
Date: 2018
Abstract: El coaching, en entorns organitzatius, es considera un procés de diàleg mitjançant el qual l'entrenador o coach genera unes condicions que afavoreixen les relacions laborals, la creativitat, la responsabilitat i l'eficiència. En aquest estudi, realitzat per Andreea Munteanu, estudiant de PhD a la UAB en col·laboració amb Lucia Ratiu, professora a Babes-Bolyai Universitat, s'analitza un mètode per avaluar les competències dels gerents de diferents empreses que han adoptat el paper de coach comparant els resultats des de dues perspectives diferents (gerents i treballadors). La seva conclusió és que una adaptació transcultural del mètode podria funcionar per diferents poblacions encara que s'hagin de tenir en compte diferents aspectes d'adaptació cultural.
Abstract: Coaching, in organizational environments, is considered to be a process of dialogue through which the coach generates conditions that favour labour relationships, creativity, responsibility and efficiency. This study, carried out by Andreea Munteanu, PhD Student at UAB in collaboration with Lucia Ratiu, lecturer at Babes-Bolyai University, analyses a method of assessing the managers' coaching skills in different companies, and their results from two different perspectives (managers and employees). Their conclusion has been that a cross-cultural adaptation of the instrument could work for different populations even though we have to take into consideration different aspects regarding cross-cultural adaptation.
Abstract: El coaching, en entornos organizativos, se considera un proceso de diálogo mediante el cual el entrenador o coach genera unas condiciones que favorecen las relaciones laborales, la creatividad, la responsabilidad y la eficiencia. En este estudio, realizado por Andreea Munteanu, estudiante de PhD a la UAB en colaboración con Lucia Ratiu, profesora a Babes-Bolyai Universidad, se analiza un método para evaluar las competencias de los gerentes de diferentes empresas que han adoptado el papel de coach comparando los resultados de dos perspectivas diferentes (gerentes y trabajadores). Su conclusión es que una adaptación del método podría funcionar para diferentes poblaciones aunque se deben tener en cuenta diferentes aspectos de adaptación cultural.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, Castellà i Anglès
Document: article ; divulgació ; publishedVersion
Published in: UAB divulga, Novembre 2018, p. 1-3, ISSN 2014-6388Català
3 p, 627.4 KB

Español
627.4 KB

English
627.4 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > UAB Divulga
Articles > Dissemination

 Record created 2018-12-17, last modified 2020-12-19   Favorit i Compartir