DMT y Psiquiatría infantil. Implementar la DMT en la atención pública de salud mental infantil
Moya Blanca, Ana
Clancy, Catherine, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Date: 2019
Description: 62 p.
Abstract: Esta tesina, eminentemente teórica, se articula en torno a la idea del cuerpo en movimiento, o cuerpo en acción, integrada en la perspectiva psicofísica del individuo. Este trabajo destaca la importancia del movimiento y del aprendizaje en habilidades motoras para un buen desarrollo infantil, el cual puede verse truncado por diferentes adversidades en el proceso de crecimiento y debilitar el desarrollo motriz. En su planteamiento se investiga la relación entre las deficiencias motrices y distintas psicopatologías estudiadas en psiquiatría infantil. Se exponen la danza y el juego como actividades naturales en la vida de los niños y como elementos de la Danza Movimiento Terapia (DMT). Y se lleva a cabo una revisión de la literatura de la DMT que demuestre sus beneficios. Finalmente, se discute sobre la utilidad de complementar los tratamientos que actualmente facilitan las instituciones de la salud pública infantil con la DTM.
Abstract: This thesis, eminently theoretical, is articulated around the idea of the body in movement, or body in action, integrated in the psychophysical perspective of the individual. This study highlights the importance of movement and learning in motor skills for a good child development, which can be truncated by different adversities in the growth process and weaken motor development. In its approach, the relationship between motor deficiencies and different psychopathologies studied in child psychiatry is investigated. Dance and play are exposed as natural activities in children's lives and as elements of Dance Movement Therapy (DMT). A review of the DMT literature that demonstrates its benefits is then carried out. Finally, the usefulness of complementing the treatments currently provided by public health institutions for children with the DMT is discussed.
Abstract: Aquesta tesina, eminentment teòrica, s'articula al voltant de la idea del cos en moviment, o cos en acció, integrada en la perspectiva psicofísica de l'individu. Aquest treball destaca la importància del moviment i de l'aprenentatge en habilitats motores per a un bon desenvolupament infantil, el qual es pot veure truncat per diferents adversitats en el procés de creixement i afeblir el desenvolupament motriu. En el seu plantejament s'investiga la relació entre les deficiències motrius i diferents psicopatologies estudiades en psiquiatria infantil. S'exposen la dansa i el joc com a activitats naturals en la vida dels nens i com a elements de la Dansa Moviment Teràpia (DMT). I es porta a terme una revisió de la literatura de la DMT que demostri els seus beneficis. Finalment, es discuteix sobre la utilitat de complementar els tractaments que actualment faciliten les institucions de la salut pública infantil amb la DTM.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Castellà
Studies: Dansa Moviment Teràpia [10493]
Study plan: Màster en Dansa Moviment Teràpia [1614]
Document: Treball de fi de postgrau
Subject: Dansateràpia ; Teràpia del moviment ; Dansa ; Exercici terapèutic per a infants ; Psiquiatria infantil ; Infants ; Salut mental ; Motricitat en els infants ; Psicomotricitat en els infants ; Salut pública ; Desenvolupament psicomotriu ; Psicopatologia infantil ; Psicologia



63 p, 719.1 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Dissertations > Psychology. MT

 Record created 2019-03-05, last modified 2022-07-09



   Favorit i Compartir