Addictes al joc : desregulació emocional i impulsivitat en les conductes suïcides
Granero, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicobiologia i de Metodologia de Ciències de la Salut)

Títol variant: Adictos al juego : desregulación emocional e impulsividad en las conductas suicida
Data: 2019
Resum: El trastorn de joc es caracteritza per un descontrol d'impulsos que tenen severes conseqüències negatives en l'àmbit personal, familiar i laboral de l'individu que el pateix. Normalment, aquest trastorn sol presentar-se junt a altres problemes com l'ansietat, depressió. . . A més, sol relacionar-se en taxes altes de risc amb conductes suïcides. L'objectiu d'aquest paper és analitzar particularment el paper de la desregulació emocional i la impulsivitat en les conductes suïcides de persones addictes al joc com a factors de risc. Aquest plantejament podria servir pel desenvolupament de plans d'actuació eficaços i de la intervenció.
Resum: El trastorno de juego se caracteriza por un descontrol de impulsos que tiene severas consecuencias negativas en el ámbito personal, familiar y laboral del individuo que lo padece. Normalmente, este trastorno suele presentarse junto a otros problemas como ansiedad, depresión. . . Además, suele relacionarse con altas tasas de riesgo con conductas suicidas. El objetivo de este artículo es analizar, particularmente, el papel de la desregulación emocional y la impulsividad en las conductas suicidas de personas adictas al juego como factores potenciales de riesgo. Este planteamiento podría servir para el desarrollo de planes de actuación eficaces en el área preventiva y de la intervención.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Març 2019, p. 1-3, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 616.2 KB

Español
3 p, 289.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2019-03-26, darrera modificació el 2023-09-05



   Favorit i Compartir