Optimitzant l'ús d'antibiòtics : desenvolupament d'una estratègia de baix cost per a la detecció de bacteris
Russo, Lorenzo (Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia)
Merkoçi, Arben (Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia)

Títol variant: Optimizando el uso de antibióticos : desarrollo de una estrategia de bajo coste para la detección de bacterias
Data: 2019
Resum: Actualment, la resistència antibiòtica origina un dels problemes de salut més greus. Deguda majoritàriament a un ús abusiu d'antibiòtics, fa que aquests no tinguin efecte i que per tant, el bacteri pugui continuar vivint. Per fer un ús òptim d'antibiòtics i no contribuir a la resistència antibiòtica, es necessiten biosensors eficaços, ràpids i de baix cost per generar diagnosis definitives i fiables. És per això, que en aquest estudi els investigadors han desenvolupat una estratègia de baix cost pel desenvolupament d'un assaig electroquímic per a la detecció de dos bacteris models basada en nanopartícules buides.
Resum: Actualmente, la resistencia antibiótica origina uno de los problemas de salud más graves. Debida mayoritariamente a un uso abusivo de antibióticos, hace que éstos no tengan efecto y que por tanto, la bacteria pueda seguir viviendo. Para hacer un uso óptimo de antibióticos y no contribuir a la resistencia antibiótica, se necesitan biosensores eficaces, rápidos y de bajo costo para generar diagnosis definitivas y fiables. Es por ello, que en este estudio los investigadores han desarrollado una estrategia de bajo coste para el desarrollo de un ensayo electroquímico para la detección de dos bacterias modelos basada en nanopartículas vacías.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Maig 2019, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 67.7 KB

Español
2 p, 278.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2019-05-23, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir