La transició nutricional en tres societats de caçadors-recol·lectors contemporànies
Reyes-García, Victòria (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)

Fecha: 2019
Resumen: Algunes societats de caçadors-recol·lectors estan experimentant una transició nutricional ja que, a causa de la integració de l'economia de mercat i els seus efectes, s'introdueixen aliments processats en les seves dietes i per tant, augmenta el seu consum d'olis, greixos i sucres. És per això que en aquest estudi, s'analitza la disponibilitat, origen i accessibilitat dels aliments en tres societats caçadores-recol·lectores amb incorporació de mercat. Els resultats mostren una dieta majoritàriament dependent del bosc encara que es destaca un accés creixent a productes del mercat provocant aquesta transició nutricional.
Nota: Unidad de excelencia María de Maeztu MdM-2015-0552
Derechos: Tots els drets reservats
Lengua: Català.
Documento: article ; divulgació ; publishedVersion
Publicado en: UAB divulga, Maig 2019, p. 1-2, ISSN 2014-6388



2 p, 70.2 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Documentos de los grupos de investigación de la UAB > Centros y grupos de investigación (producción científica) > Ciencias > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Artículos > Artículos publicados > UAB Divulga
Artículos > Artículos de divulgación

 Registro creado el 2019-06-06, última modificación el 2019-08-27



   Favorit i Compartir