La transició nutricional en tres societats de caçadors-recol·lectors contemporànies
Reyes-García, Victoria (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)

Data: 2019
Resum: Algunes societats de caçadors-recol·lectors estan experimentant una transició nutricional ja que, a causa de la integració de l'economia de mercat i els seus efectes, s'introdueixen aliments processats en les seves dietes i per tant, augmenta el seu consum d'olis, greixos i sucres. És per això que en aquest estudi, s'analitza la disponibilitat, origen i accessibilitat dels aliments en tres societats caçadores-recol·lectores amb incorporació de mercat. Els resultats mostren una dieta majoritàriament dependent del bosc encara que es destaca un accés creixent a productes del mercat provocant aquesta transició nutricional.
Nota: Unidad de excelencia María de Maeztu MdM-2015-0552
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: article ; divulgació ; publishedVersion
Publicat a: UAB divulga, Maig 2019, p. 1-2, ISSN 2014-6388



2 p, 70.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2019-06-06, darrera modificació el 2020-11-09



   Favorit i Compartir