Dret constitucional [100490]
de Miguel Barcena, Josu
Pérez Francesch, Joan Lluís
Gil Márquez, Tomas
Steible, Bettina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Títol variant: Constitutional Law
Títol variant: Derecho constitucional
Data: 2019-20
Resum: Es tracta d'una assignatura de primer curs, primer semestre, per tant, de formació bàsica. La seva contextualització esdevé a partir de la Constitució Espanyola de 1978 i la seva consideració com a norma jurídica i norma jurídica suprema del nostre ordenament jurídic. La Constitució pet ser estudiada des de diferents disciplines, tals com la Ciència Política, la Filosofia, la Sociologia i la Història. El Dret Constitucional fa un apropament metodològic jurídic que inclou: la Constitució com a norma de normes, les fonts del Dret, les institucions de l'Estat, els drets i llibertats dels ciutadans i l'estructura d l'Estat. L'assignatura proporciona els coneixements bàsics relatius a la construcció del nostra sistema democràtic des del punt de vista jurídic. Dins d'aquest marc, es tracta que els siguin capaços de comprendre de forma crítica l'estructura constitucional del sistema polític i de l'ordenament jurídic entorn a tres conceptes bàsics en aquesta assignatura: qui té el poder (la legitimitat del poble), cóm s'exerceix el poder (la divisió de poders) i per a què s'exerceix el poder (la defensa i la garantia dels drets dels ciutadans). Per tant, els objectius de l'assignatura són: 1 Per tant, els objectius de l'assignatura són: a) Proporcionar coneixements bàsics del Dret Constitucional espanyol. b) Comprendre la gènesi històrica de la Constitució i la seva contribució a la implantació de la democràcia a Espanya. c) Contextualitzar la Constitució espanyola en el Dret Comparat, en particular el marc europeu. d) Assolir coneixements teòrics sobre la legitimitat del poder, divisió dels poders, exercici i garantia dels drets dels ciutadans i estructura territorial de l'Estat. e) Demostrar els coneixements teòrics a través de treballs escrits i presentacions orals.
Resum: Se trata de una asignatura de primer curso, primer semestre, por lo tanto, de formación básica. Su contextualización acontece a partir de la Constitución Española de 1978 y su consideración como norma jurídica suprema de nuestro ordenamiento jurídico. La Constitución ha sido estudiada desde diferentes disciplinas, tales como las Ciencia Política, la Filosofía, la Sociología y la Historia. El Derecho Constitucional hace un acercamiento metodológico jurídico que incluye: la Constitución como norma de normas, las fuentes del Derecho, las instituciones del Estado, los derechos y libertades de los ciudadanos y la estructura del Estado. La asignatura proporciona los conocimientos básicos relativos a la construcción de nuestro sistema democrático desde el punto de vista jurídico. Dentro de este marco, se trata de que sean capaces de comprender de forma crítica la estructura constitucional del sistema político y del ordenamiento jurídico entorno a tres conceptos básicos en esta asignatura: quién tiene el poder (la legitimidad del pueblo), como se ejerce el poder (la división de poderes) y para que se ejerce el poder (la defensa y la garantía de los derechos de los ciudadanos). 1 Por lo tanto, los objetivos de la asignatura son: a) Proporcionar conocimientos básicos del Derecho Constitucional español. b) Comprender la génesis histórica de la Constitución y su contribución a la implantación de la democracia en España. c) Contextualizar la Constitución española en el Derecho Comparado, en particular el marco europeo. d) Lograr conocimientos teóricos sobre la legitimidad del poder, división de los poderes, ejercicio y garantía de los derechos delos ciudadanos y estructura territorial del Estado. e) Demostrar los conocimientos teóricos a través de trabajos escritos y presentaciones orales.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català.
Titulació: Relacions Laborals [2500258]
Pla d'estudis: Grau en Relacions Laborals [806]Català
5 p, 122.2 KB

Anglès
5 p, 118.0 KB

Castellà
5 p, 120.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-05, darrera modificació el 2019-07-26   Favorit i Compartir