Química Física [102504]
Lluch López, Josep Maria
Gallardo, Iluminada
Peral Pérez, José
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Títol variant: Physical Chemistry
Data: 2019-20
Resum: L'objectiu d'aquesta assignatura és que l'alumne consolidi la seva formació en Química Física. Per això es presentaran, d'una banda, els principals conceptes de Cinètica Química, una de les àrees fonamentals de la Química Física que l'estudiant encara ha de conèixer. D'altra banda, s'abordarà l'estudi d'altres àrees de la Química Física de naturalesa particular i, per tant, de més difícil classificació. Així, s'estudiaran els Fenòmens de Transport, tant en fase gas, com en fase líquida, la Química de Superfícies i les Cinètiques Heterogènies, la Electroquímica, tant d'equilibri com dinàmica, i les Macromolècules i els Col·loides. Tot això es farà de manera que l'estudiant pugui copsar les diferents estratègies amb les que la Química Física ataca el problema de l'estudi dels sistemes químics: a partir de visions microscòpiques o macroscòpiques, o en situacions d'equilibri o de canvi. En aquelles ocasions en les que la senzillesa dels sistemes en estudi ho permeti, s'intentaran relacionar aquestes diferents estratègies.
Resum: El objetivo de esta asignatura es que el alumno consolide su formación en Química Física. Por eso se presentarán, por un lado, los principales conceptos de Cinética Química, una de las áreas fundamentales de la Química Física que el estudiante todavía tiene que conocer. Por otro lado, se abordará el estudio otras áreas de la Química Física de naturaleza particular y, por lo tanto, de más difícil clasificación. Así, se estudiarán los Fenómenos de Transporte, tanto en fase gas, como en fase líquida, la Química de Superficies y las Cinéticas Heterogéneas, la Electroquímica, tanto de equilibrio como dinámica, y las Macromoléculas y los Coloides. Todo esto se hará de forma que el estudiante pueda captar las diferentes estrategias con las que la Química Física ataca el problema del estudio de los sistemas químicos: a partir de visiones microscópicas o macroscópicas, o en situaciones de equilibrio o de cambio. En aquellas ocasiones en las que la sencillez de los sistemas en estudio lo permita, se intentarán relacionar estas diferentes estrategias.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Química [2502444]
Pla d'estudis: Grau en Química [953]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 109.1 KB

Anglès
8 p, 109.1 KB

Castellà
7 p, 108.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-05, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir