Neuropsicologia Clínica [102544]
Jódar Vicente, Mercè
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Título variante: Clinical Neuropsychology
Título variante: Neuropsicología Clínica
Fecha: 2019-20
Resumen: La Neuropsicologia contribueix a comprendre el funcionament cognitiu i dels èssers humans i permet conèixer les alteracions que poden observar-se en persones que pateixen una disfunció o una lesió cerebral. Durant les últimes la rellevància d'aquesta disciplina ha anat augmentant, fins el punt de fer-se imprescincible en el treball en grup de molts equips de diagnòstic i intervenció en pacients amb dèficits cognitius, tant en l'ambit adult, com infantil. L'assignatura s'emmarca doncs, en el camp de la Psicologia Clínica i els seus continguts es projecten a nivell del diagnòstic i de la intervenció psicològica, en aquest cas, neuropsicològica. Es en aquest context que l'assignatura de neuropsicologia es planteja els següents objectius per l'alumne: 1 - Aprendre quines són les principals àrees d'intervenció en neuropsicologia, i a identificar quines persones són susceptibles d'intervenció per part d'un professional expert en neuropsicologia. 2 - Conèixer l'existència de diverses malalties mèdiques, i sobretot, neurològiques en els adults i en els nens, que poder cursar amb alteracions cognitives i conductuals. 3 - Comprendre quins són els mecanismes cerebrals que estan implicats en l'aparició d'alteracions cognitives 1 4 - Conèixer quins són els principals trastorns cognitius que s'observen en la pràctica clínica i que són indicadors d'afectació cerebral, tant si en el futur es treballa en aquest àmbit com no. 5 - Tenir una visió general de la rellevància de treballar en un equip multidisciplinari de saber detectar possibles indicadors de disfunció cerebral en les persones.
Resumen: La neuropsicología contribuye a comprender el funcionamiento cognitivo y de los seres humanos, y permite conocer las alteraciones que pueden observar-se en las personas que sufren una disfunción o una lesión cerebral. Durante las últimas décadas, la relevancia de esta disciplina ha ido en aumento, hasta el punto de hacerse imprescindible en el trabajo en grupo de muchos equipos de diagnóstico e intervención en pacientes con alteraciones cognitivas, tanto en el ámbito adulto, como en el infantil. La asignatura se enmarca, pues, en el campo de la psicología Clínica y sus contenidos se proyectan a nivel del diagnóstico y de la intervención psicológica, en este caso neuropsicológica. En este contexto la asignatura de neuropsicología se plantea los siguientes objetivos para el alumno: 1 - Aprender las principales áreas de intervención en neuropsicología, y a identificar qué personas son susceptibles de intervención por parte de un profesional experto en neuropsicología. 2 - Conocer la existencia de diversas enfermedades médicas, y sobre todo, neurológicas en los adultos y en los niños que pueden cursar con alteraciones cognitivas y conductuales. 3 - Comprender cuáles son los mecanismos cerebrales que están implicados en la aparición de alteraciones cognitivas 4 - Conocer cuáles son los principales trastornos cognitivos que se observan en la práctica clínica y que son indicadores de afectación cerebral, tanto si en el futuro se trabaja en este ámbito como no. 1 5 - Tener una visión general de la relevancia de trabajar en un equipo multidisciplinar y saber detectar posibles indicadores de disfunción cerebral en las personas.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Psicologia [2502443]
Plan de estudios: Grau en Psicologia [954]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 104.9 KB

Anglès
5 p, 103.3 KB

Castellà
5 p, 104.0 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-05, última modificación el 2023-02-22



   Favorit i Compartir