Valoració de la Funció Cardiorespiratòria i Diagnòstic de Fisioteràpia [102972]
Gomez-Garrido, Alba
Planas Pascual, Bernat
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Additional title: Evaluation of the Cardio-respiratory and Diagnostic Function of Physiotherapy
Additional title: Valoración de la Función Cardio-Respiratoria y Diagnóstico de Fisioterapia
Date: 2019-20
Abstract: En els darrers anys, s'ha produït una millora dels coneixements fisiopatològics de les malalties cardíaques i respiratòries, fet que ha comportat grans progressos mèdics, tant en el camp de les proves diagnòstiques ja siguin d'imatge, clíniques, funcionals i/o de laboratori com en el terapèutic. Gràcies això, ha augmentat la supervivència i el pronòstic d'aquestes malalties, fet que fa que hagi augmentat les necessitats de tractament rehabilitador en aquesta àrea i la millora de les mesures preventives per potenciar bons hàbits cardiosaludables i de millorar de la qualitat de vida. Aquesta assignatura pretén aprofundir en els coneixements i les habilitats clíniques de la valoració funcional 1 Aquesta assignatura pretén aprofundir en els coneixements i les habilitats clíniques de la valoració funcional cardiorespiratòria tant en l'àmbit de l'anamnesi, la semiologia, l'exploració física i proves complementàries que permetin poder arribar a fer un correcte diagnòstic fisioterapèutic en les diferents patologies cardiorespiratòries i així poder-les abordar terapèuticament de la manera més idònia.
Abstract: En los últimos años, han mejorado los conocimientos fisiopatológicos de las enfermedades cardiacas y respiratorias, lo que ha comportado grandes progresos médicos, tanto en el campo de las pruebas diagnósticas (ya sean de imagen, clínicas, funcionales y/o de laboratorio) como en el terapéutico. Gracias a ello, ha aumentado la supervivencia y el pronóstico de estas enfermedades, por lo que se han incrementado las necesidades de tratamiento rehabilitador en esta área y la mejora de las medidas preventivas para potenciar buenos hábitos cardiosaludables y de mejora de la calidad de vida. Esta asignatura pretende profundizar en los conocimientos y las habilidades clínicos de la valoración funcional 1 Esta asignatura pretende profundizar en los conocimientos y las habilidades clínicos de la valoración funcional cardiorrespiratoria, en los ámbito de la anamnesis, la semiología, la exploración física y las pruebas complementarias que permitan poder llegar a hacer un correcto diagnóstico fisioterapéutico en las diferentes patologías cardiorrespiratorias y así poder abordarlas terapéuticamente de la manera más idónea.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Fisioteràpia [2500892]
Study plan: Grau en Fisioteràpia [961]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 108.7 KB

Anglès
6 p, 107.4 KB

Castellà
6 p, 107.9 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2019-07-12, last modified 2023-01-28



   Favorit i Compartir