Bioquímica Estructural i Biologia Molecular [103596]
Yuste Mateos, Victor Jose
Lizcano de Vega, José Miguel
Rodríguez Álvarez, José
Gil, Carles
Ortiz de Pablo, Jordi
Saura Antolin, Carlos Alberto
Solé Piñol, Montserrat
Lopez Blanco, Jose Manuel
Fernández de Arriba, Alberto
Ramos Josemaria, Belen
Baltrons Soler, Maria Antonia
Masgrau Juanola, Roser
Miñano Molina, Alfredo Jesús
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Additional title: Structural Biochemistry and Molecular Biology
Additional title: Bioquímica Estructural y Biología Molecular
Date: 2019-20
Abstract: L'assignatura es programa al primer curs del Grau de Medicina (primer semestre) i forma part del grup de les assignatures de formació bàsica. Constitueix, per tant, part de la base científica necessària per a la formació del graduat metge. Els seus objectius generals són l'estudi de la base química de la vida, aplicat específicament a la composició i funcions de l'organisme humà, i el coneixement de les principals eines bioquímiques que col·laboren a la millora de la pràctica mèdica. L'assignatura té una estreta relació de complementarietat amb alguns temes de les assignatures Biofísica i Biologia cel·lular, també programades al primer curs del grau. L'assoliment dels seus objectius, a més de la seva importància general en el grau, és essencial com a base per l'assignatura Bioquímica Metabòlica, programada al segon semestre del primer curs i també és rellevant per varies assignatures posteriors com les corresponents als camps de la Fisiologia, la Farmacologia, la Genètica, la Immunologia i l'Endocrinologia.
Abstract: 1 La asignatura se programa en el primer curso del Grado de Medicina (primer semestre) y forma parte del grupo de las asignaturas de formación básica. Constituye, por tanto, parte de la base científica necesaria para la formación del graduado médico. Sus objetivos generales son el estudio de la base química de la vida, aplicado específicamente a la composición y funciones del organismo humano, y el conocimiento de los principales elementos bioquímicos que colaboran a la mejora de la práctica médica. La asignatura tiene una estrecha relación de complementariedad con algunos temas de las asignaturas Biofísica y Biología Celular, también programadas en el primer curso del grado. La consecución de sus objetivos, además de su importancia general en el grado, es esencial como base para la asignatura Bioquímica Metabòlica, programada en el segundo semestre del primer curso, y también es relevante para varias asignaturas posteriores como las correspondientes a los campos de la Fisiología, la Farmacología, la Genética, la Inmunología y la Endocrinología.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Medicina [2502442]
Study plan: Grau en Medicina [1192]Català
6 p, 110.1 KB

Anglès
6 p, 108.9 KB

Castellà
7 p, 110.1 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-12, last modified 2022-06-13   Favorit i Compartir