Bioquímica Metabòlica [103597]
Bayascas Ramirez, Jose Ramon
Aguilera, José
Lizcano de Vega, José Miguel
Ortiz de Pablo, Jordi
Claro Izaguirre, Enrique
Blanco Vaca, Francisco
Lopez Blanco, Jose Manuel
Yuste Mateos, Victor Jose
Fernández de Arriba, Alberto
Rubio Ferrarons, Laura
Fábregas Ordóñez, Cristina
Diéguez-Martínez, Nora
Hamdon, Sally
del Ser Badia, Anna
Baltrons Soler, Maria Antonia
Masgrau Juanola, Roser
Miñano Molina, Alfredo Jesús
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Additional title: Metabolic Biochemistry
Additional title: Bioquímica Metabólica
Date: 2019-20
Abstract: L'assignatura Bioquímica Metabòlica se centra en el coneixement de les fonts, formes d'emmagatzematge i utilització d'energia i nutrients en l'organisme humà, distingint les diferents especialitzacions metabòliques. S'estudien les principals vies catabòliques i anabòliques i la seva regulació. Es fa èmfasi en les interrelacions del metabolisme de glúcids, lípids, aminoàcids i nucleòtids, en els mecanismes de regulació hormonal durant el cicle alimentació-dejú, i es discuteixen alteracions bioquímiques presents en patologies metabòliques comunes. Es pretén que l'alumne assoleixi una comprensió global del metabolisme humà que integri els seus principals mecanismes, funcions i regulació. Aquesta comprensió li haurà de servir de base per aprofundir en temes concrets durant la resta dels estudis de grau amb l'ajuda dels llibres de text, en particular en assignatures com Fisiologia, Farmacologia o Bioquímica Clínica.
Abstract: La asignatura de Bioquímica Metabólica se centra en el conocimiento de las fuentes, formas de almacenamiento y utilización de energía y nutrientes en el organismo humano, distinguiendo las diferentes especializaciones metabólicas. Se estudian las principales vías catabólicas y anabólicas y su regulación. Se hace énfasis en las interrelaciones del metabolismo de glúcidos, lípidos, aminoácidos y nucleótidos, en los mecanismos de regulación hormonal durante el ciclo alimentación-ayuno, y se discuten alteraciones bioquímicas presentes en patologías metabólicas comunes. Se pretende que el alumnado alcance una comprensión global del metabolismo humano que integre sus principales mecanismos, funciones y regulación. Esta comprensión le tendrá que servir de base para profundizar, con la ayuda de los libros de texto, en temas concretos durante el resto de los estudios de grado, en particular, en asignaturas como Fisiología, Farmacología o Bioquímica Clínica.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Medicina [2502442]
Study plan: Grau en Medicina [1192]Català
6 p, 110.4 KB

Anglès
6 p, 109.7 KB

Castellà
6 p, 109.7 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-12, last modified 2021-07-26   Favorit i Compartir