Crítica de l'art [100558]
Gutierrez Torres, David
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Additional title: Art Criticism
Additional title: Crítica del arte
Date: 2019-20
Abstract: L'objectiu de l'assignatura és aprofundir en el coneixement, anàlisi i ús de les eines conceptuals i metodològiques que permeti a l'estudiant produir continguts crítics en els diferents àmbits de l'art. L'assignatura s'articula en tres vessants: Des d'un punt de vista diacrònic, es realitzarà un recorregut per les principals línies que han configurat la pràctica crítica des de la segona guerra mundial Des d'un punt de vista sincrònic, es reflexionarà sobre el paper actual de la crítica d'art, més aviat, sobre els papers de la crítica, bàsicament en la seva extensió cap al comissariat com a configurador de continguts en art I, en un sentit pràctic, es treballarà la pròpia pràctica de la crítica d'art, tant des de l'escriptura com des del comissariat i el debat com a eina crítica bàsica. L'assignatura es configura en una ferma correlació amb la pràctica artística i a partir de les manifestacions artístiques en curs. És a dir, fomentarà l'anàlisi crític de l'actualitat de l'art i la capacitat de fer propostes. En aquest sentit, l'assignatura proposa un seminari de treball en el qual articular teoria i pràctica. 1. Conèixer les principals línies de la crítica d'art 2. Familiaritzar-se amb eines d'anàlisi i opinió 3. Treballar l'escriptura i la capacitat d'argumentació crítica 4. Aprendre a desenvolupar projectes en els diferentsàmbits de la crítica 5. Desenvolupar conceptes relacionats amb el comissariat com extensió de la crítica d'art 6. Aplicar la capacitat per relacionar conceptes i obres i produccions culturals diverses entre si. 7. Prendre consciència de la relació entre actualitat i activitat crítica.
Abstract: El objetivo de la asignatura es profundizar en el conocimiento, análisis y uso de las herramientas conceptuales y metodológicas que permita al estudiante producir contenidos críticos en los diferentes ámbitos del arte. La asignatura se articula en tres vertientes: Desde un punto de vista diacrónico, se realizará un recorrido por las principales líneas que han configurado la práctica crítica desde la segunda guerra mundial Desde un punto de vista sincrónico, se reflexionará sobre el papel actual de la crítica de arte, más bien, sobre los papeles de la crítica, básicamente en su extensión hacia el comisariado como configurador de contenidos en arte Y, en un sentido práctico, se trabajará la propia práctica de la crítica de arte, tanto desde la escritura como desde el comisariado y el debate como herramienta crítica básica. La asignatura se configura en una firme correlación con la práctica artística y a partir de las manifestaciones artísticas en curso. Es decir, fomentará el análisis crítico de la actualidad del arte y la capacidad de hacer propuestas. En este sentido, la asignatura propone un seminario de trabajo en el cual articular teoría y práctica. 1. Conocer las principales líneas de la crítica de arte 2. Familiarizarse con aperos de análisis y opinión 3. Trabajar la escritura y la capacidad de argumentación crítica 4. Aprender a desarrollar proyectos en los diferentsàmbits de la crítica 5. Desarrollar conceptos relacionados con el comisariado como extensión de la crítica de arte 6. Aplicar la capacidad para relacionar conceptos y obras y producciones culturales diversas entre sí. 7. Tomar conciencia de la relación entre actualidad y actividad crítica.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Història de l'art [2500239]
Study plan: Grau en Història de l'Art [807]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
4 p, 102.4 KB

Anglès
3 p, 100.0 KB

Castellà
4 p, 102.2 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2019-07-19, last modified 2023-01-28



   Favorit i Compartir