Models integrats de gestió: medi ambient [101843]
Martínez Gasol, Carlos
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola de Prevenció i Seguretat Integral

Additional title: Integrated Management Models: Environment
Additional title: Modelos integrados de gestión: medio ambiente
Date: 2019-20
Abstract: El medi ambient i els recursos naturals són un bé comú de tota la humanitat, tant actual com futura. Per aquest motiu, tant la societat en general com les empreses en particular ens hem de responsabilitzar de l'impacte que causem sobre el medi ambient. Aquest principi s'ha de fer extensiu a totes les organitzacions i especialment a aquelles que, per la seva activitat, poden tenir una incidència negativa sobre el medi. Actualment disposem de vàries eines de gestió ambiental a les empreses, entre elles els sistemes de gestió ambiental (ISO 14. 001, EMAS, etc. ) i l'etiquetatge ecològic de productes i serveis més respectuosos, com a sistemes de responsabilitat i desenvolupament sostenible. Aquestes eines, voluntàries però de caràcter públic, es basen en el principi de millora contínua de la gestió ambiental. El concepte de sistema integrat de gestió ambiental està íntimament lligat al d'auditoria ambiental i de qualitat. Aquest es podria definir com 'una estructura organitzativa, planificadora de les activitats, les responsabilitats, les pràctiques, els procediments, els processos i els recursos per desenvolupar, implantar, portar a terme i mantenir al dia la política ambiental d'una empresa'. Aquesta assignatura presentarà les eines i instruments bàsics per la gestió ambiental de les organitzacions, ja siguin públiques o privades. Introduir aspectes generals sobre medi ambient i desenvolupament sostenible. Descriure els conceptes generals sobre els sistemes de gestió ambiental d'organització i per a productes Conèixer la normativa ISO 14001 i les eco-auditories europees seguint el reglament EMAS. Aplicar diferents procediments necessaris per la implementació pràctica d'un sistema de gestió i auditoria ambiental a partir de casos concrets. Analitzar la possible responsabilitat penal a l'àmbit de la seguretat mediambiental i col·lectiva.
Abstract: El medio ambiente y los recursos naturales son un bien común de toda la humanidad, tanto actual como futura. Por este motivo, tanto la sociedad en general como las empresas en particulardebemos responsabilizar del impacto que causamos sobre el medio ambiente. Este principio debe hacerse extensivo a todas las organizaciones y especialmente a aquellas que, por su actividad, pueden tener una incidencia negativa sobre el medio. Actualmente disponemos de varias herramientas de gestión ambiental en las empresas, entre ellas los sistemas de gestión ambiental (ISO 14. 001, EMAS, etc. ) y el etiquetado ecológico de productos y servicios más respetuosos, como sistemas de responsabilidad y desarrollo sostenible. Estas herramientas, voluntarias pero de carácter público, se basan en el principio de mejora continua de la gestión ambiental. El concepto de sistema integrado de gestión ambiental está íntimamente ligado al de auditoría ambiental y de calidad. Este se podría definir como una estructura organizativa, planificadora delas actividades, las responsabilidades, las prácticas, los procedimientos, los procesos y los recursos para desarrollar, implantar, llevar a cabo y mantener al día la política ambiental de una empresa '. Esta asignatura presentará las herramientas e instrumentos básicos para la gestión ambiental de las organizaciones, ya sean públicas o privadas. Introducir aspectos generales sobre medio ambiente y desarrollo sostenible Describir los conceptos generales sobre los sistemas de gestión ambiental de organización y para productos. Conocer la normativa ISO 14001 y las eco-auditorías europeas siguiendo el reglamento EMAS. Aplicar diferentes procedimientos necesarios para la implementación práctica de un sistema de gestión y auditoría ambiental apartir de casos concretos. Analizar la posible responsabilidad penal en el ámbito de la seguridad medioambiental y colectiva.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Prevenció i Seguretat Integral [2502501]
Study plan: Grau en Prevenció i Seguretat Integral [1437]Català
6 p, 107.8 KB

Anglès
6 p, 106.8 KB

Castellà
6 p, 106.7 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-19, last modified 2020-10-31   Favorit i Compartir