Bases de Dades [102186]
Parraga, Carlos Alejandro
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa

Additional title: Database Analysis and Design
Additional title: Bases de Datos
Date: 2019-20
Abstract: En aquesta assignatura s'introdueixen els conceptes bàsics de Bases de Dades (BD) necessaris tant a nivell de dissenyador de BD com d'usuari. Coneixements: Al finalitzar el curs l'alumne ha de ser capaç de: Conèixer i comprendre el salt tecnològic important que representen els sistemes de bases de dades pel que fa a tractament d'informació en computador; així com en el disseny i manteniment d'aplicacions de tractament de dades. Conèixer l'arquitectura dels sistemes de bases de dades, les funcions de cada mòdul i el personal que treballa en aquests sistemes (usuaris, programadors i administradors de BD). Comprendre la metodologia de disseny de BD. Conèixer el model Entitat/Relació (E/R). Estudiar les propietats del model relacional de BD, estès en la majoria de motors de BD. Conèixer el llenguatge SQL, estàndard en BD relacionals. Habilitats: Es pretén que els alumnes adquireixin les següents habilitats: Dissenyar una BD en el Model E/R a partir d'unes especificacions del món real. Convertir la BD en el Model E/R a un conjunt de relacions i atributs d'una BD Relacional. Utilitzar les regles d'integritat del model relacional de BD, així com saber formular qualsevol consulta a una BD. Realitzar consultes simples i d'una certa complexitat a una BD mitjançant SQL. 1 Realitzar consultes simples i d'una certa complexitat a una BD mitjançant SQL. Treballar amb un exemple de motor de BD com és ORACLE, d'ús bastant estès en l'àmbit professional.
Abstract: En esta asignatura se introducirán los conceptos básicos de Bases de Datos (BD) que son necesarios tanto c nivel de diseñador como de usuario. Conocimientos: Al finalizar el curso el alumno será capaz de: Conocer y comprender el salto tecnológico importante que representan los sistemas de bases de datos en lo que atañe al tratamiento de la información, así como el diseño y mantenimiento de aplicaciones de manipulación de datos. Conocer la arquitectura de los sistemas de bases de datos, las funciones de cada módulo y el personal que trabaja en estos sistemas (usuarios, programadores y administradores de BD). Comprender la metodología de diseño de BD. Conocer el modelo Entidad/Relación (E/R). Estudiar las propiedades del modelo relacional de BD, extendido en la mayoría de motores de BD. Conocer el lenguaje SQL, estándar BD relacionales. Habilidades: Se pretende que los alumnos adquieran las siguientes habilidades: Diseñar una BD en el Modelo E/R a partir de unas especificaciones del mundo real. Convertir la BD en el Modelo E/R en un conjunto de relaciones y atributos de una BD Relacional Utilizar las reglas de integridad del modelo relacional para llenar de información la BD y garantizar su consistencia y robustez general. Realizar consultas simples y de cierta complejidad a una BD mediante SQL. 1 Realizar consultas simples y de cierta complejidad a una BD mediante SQL. Trabajar con un ejemplo de motor de BD como es ORACLE, de uso bastante extendido en el ámbito profesional.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà.
Studies: Empresa i Tecnologia [2501232]
Study plan: Grau en Empresa i Tecnologia [948]Català
7 p, 119.3 KB

Anglès
7 p, 118.2 KB

Castellà
7 p, 118.4 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-19, last modified 2020-01-16   Favorit i Compartir