Química dels Elements [102505]
Bayón Rueda, Joan Carles
Pons Picart, Josefina
Real Obradors, Juli
Yáñez López, Ramón
Novio Vázquez, Fernando
Romero Fernández, Nuria
Sala Roman, Xavier
García-Risco Aguado, Mario
Palacios Bonilla, Oscar
García-Antón Aviñó, Jordi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Additional title: Chemistry of Elements
Additional title: Química de los Elementos
Date: 2019-20
Abstract: "Química dels Elements" és una assignatura de segon curs en la que l'alumne ha d'adquirir un primer conjunt de continguts fonamentals de l'àrea de coneixement de Química Inorgànica. L'objectiu essencial és que, a partir dels coneixements generals de química adquirits en l'assignatura "Fonaments de Química", l'alumne assoleixi un coneixement bàsic de com és la química dels diferents elements de la taula periòdica, fent èmfasi especialment en els elements dels grups principals. La seva continuació natural es troba en l'assignatura de tercer curs "Química de Coordinació i d'Organometàl·lica" en la que es tracta més a fons la química dels elements de transició. Així mateix, els continguts d'aquesta assignatura són imprescindibles per poder cursar a tercer curs "Ciència de Materials". Objectius de l'assignatura: 1 1) Recordar i ampliar conceptes bàsics d'enllaç, estructura i propietats perìòdiques estudiats a primer. 2) Conèixer els aspectes generals de les estructures dels sòlids inorgànics, especialment els metalls i els sólids iònics. 3) Ampliar els conceptes àcid-base estudiats a primer a fi de poder comprendre aspectes com la influencia del solvent, les propietats dels òxids o la hidròlisi dels cations. 4) Ampliar els coneixements de les reaccions redox. Comprendre i saber utilitzar els diagrames de Latimer, Frost, Pourbaix i Ellingham. 5) Assolir coneixements generals sobre química de coordinació. 6) Assolir coneixements generals sobre l'estructura, reactivitat i aplicacions dels elements dels grups principals i des seus compostos. 7) Adquirir coneixements bàsics sobre l'estructura, reactivitat i aplicacions dels elements de transició i des seus compostos. 8) Aconseguir seguretat en la interpretació de dades i en la resolució de problemes en l'àmbit de l'assignatura. 9) Adquirir destresa en les tècniques i procediments fonamentals d'un laboratori de síntesi i caracterització inorgànica.
Abstract: "Química de los Elementos" es una asignatura de segundo curso en la que el alumno debe adquirir un primer conjunto de contenidos fundamentales del área de conocimiento de Química Inorgánica. El objetivo esencial es que, a partir de los conocimientos generales de química adquiridos en la asignatura "Fundamentos de Química", el alumno alcance un conocimiento básico de cómo es la química de los diferentes elementos de la tabla periódica, haciendo énfasis especialmente en los elementos de los grupos principales. Su continuación natural se encuentra en la asignatura de tercer curso "Química de Coordinación y Organometálica" en la que se trata más a fondo la química de los elementos de transición. Asimismo, los contenidos de esta asignatura son imprescindibles para poder cursar en tercer curso "Ciencia de Materiales". Objetivos de la asignatura: 1 Objetivos de la asignatura: 1) Recordar y ampliar conceptos básicos de enlace, estructura y propiedades periódicas estudiados en primero. 2) Conocer los aspectos generales de las estructuras de los sólidos inorgánicos, especialmente los metales y los sólidos iónicos. 3) Ampliar los conceptos ácido-base estudiados en primero para poder comprender aspectos como la influencia del solvente, las propiedades de los óxidos o la hidrólisis de los cationes. 4) Ampliar los conocimientos de las reacciones redox. Comprender y saber utilizar los diagramas de Latimer, Frost, Pourbaix y Ellingham. 5) Adquirir conocimientos generales sobre química de coordinación. 6) Obtener conocimientos generales sobre la estructura, reactividad y aplicaciones de los elementos de los grupos principales y de sus compuestos. 7) Adquirir conocimientos básicos sobre la estructura, reactividad y aplicaciones de los elementos de transición y de sus compuestos. 8) Conseguir seguridad en la interpretación de datos y en la resolución de problemas en el ámbito de la asignatura. 9) Adquirir destreza en las técnicas y procedimientos fundamentales de un laboratorio de síntesis y caracterización inorgánica.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Química [2502444]
Study plan: Grau en Química [1431]Català
8 p, 117.2 KB

Anglès
8 p, 115.6 KB

Castellà
8 p, 116.5 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-19, last modified 2020-11-27   Favorit i Compartir