Bioquímica II [103265]
Ariño Carmona, Joaquín
Santolaria Bello, Carlos
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Additional title: Biochemistry II
Date: 2019-20
Abstract: Aquesta assignatura ha de permetre a l'alumne entendre que els processos biològics, especialment aquells relacionats amb els aliments i el metabolisme, tenen una base química i que es poden explicar en aquestes termes. L'alumne ha de conèixer les bases del metabolisme que li permetin entendre els fonaments bioquímics de la nutrició, amb especial èmfasi en el metabolisme de les diferents classes de biomolècules. Així mateix, ha de conèixer i entendre els processos bioquímics bàsics d'alguns processos importants en tecnologia alimentària. Els objectius formatius concrets són conèixer i entendre: - El metabolisme energètic de carbohidrats. - El metabolisme de les reserves lipídiques, lipoproteïnes, colesterol i lípids complexes. - El metabolisme de compostos nitrogenats: aminoàcids, porfirines i nucleòtids. - Els mecanismes principals d'integració del metabolisme, la regulació hormonal i les bases moleculars d'adaptacions i alteracions metabòliques. - Els fonaments i aplicacions de les principals tècniques i metodologies bioquímiques.
Abstract: Esta asignatura debe permitir al estudiante comprender que los procesos biológicos, especialmente los relacionados con los alimentos y el metabolismo, tienen una base química y pueden explicarse en estos términos. El estudiante debe conocer los conceptos básicos del metabolismo que le permitan comprender los fundamentos bioquímicos de la nutrición, con especial énfasis en el metabolismo de diferentes tipos de biomoléculas. Asimismo, debe conocer y comprender los procesos bioquímicos básicos de algunos procesos importantes en la tecnología de los alimentos. Los objetivos específicos de la formación son conocer y comprender: - El metabolismo energético de los hidratos de carbono. - El metabolismo de las reservas lipídicas, lipoproteínas, colesterol y lípidos complejos. - El metabolismo de los compuestos nitrogenados: aminoácidos, porfirinas y nucleótidos. - Los principales mecanismos para la integración de metabolismo, regulación hormonal y bases moleculares de adaptaciones y alteraciones metabólicas. - Los fundamentos y aplicaciones de las principales técnicas y metodologías bioquímicas.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Study plan: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 114.1 KB

Anglès
7 p, 110.7 KB

Castellà
7 p, 109.2 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2019-07-19, last modified 2023-01-28



   Favorit i Compartir