Seguretat i Tecnologia [105777]
Rodríguez Álvarez, Joaquín
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola de Prevenció i Seguretat Integral

Additional title: Security and Technology
Additional title: Seguridad y Tecnología
Date: 2019-20
Abstract: La incorporació massiva de noves tecnologies al llarg de les últimes dècades a les nostres societats, ha comportat un canvi de paradigma a l'hora d'analitzar la nostra relació amb el context, i amb els processos de regulació i organització de la convivència. Aquest procés de digitalització ha comportat al seu torn nous riscos associats a nous paràmetres d'exclusió social, manca de representació de minories, així com un altre tipus de disfuncionalitats socials, com noves tipologies de delinqüència i pràctiques delictives. Al llarg d'aquesta assignatura, explorarem els nous marcs tecnològics, així com tecnologies disruptives que tenen vocació transformadora en aspectes claus de la cultura de seguretat OBJECTIUS FORMATIUS Aquesta assignatura té com a objectiu presentar a l'alumne les transformacions en els paradigmes tecnològics que avancen canvis substancials en la nostra percepció de la seguretat i privacitat. El sorgiment de l'AI, el Block Chain, els sistemes de reconeixement facial, o l'automatització i digitalització de processos afecten de forma clara als nostres sistemes de seguretat, i a la pròpia noció del concepte de seguretat. Al llarg d'aquesta assignatura presentarem i analitzarem l'estat de l'art actual dels marcs tecnològics i dels principals debats que s'estructuren en relació a la potencial afectació a la seguretat de la persona, al propi concepte de dignitat humana, ja les llibertats bàsiques associades amb el desenvolupament del subjecte. Presentat especial atenció a conceptes com el "control humà significatiu".
Abstract: La incorporación masiva de nuevas tecnologías a lo largo de las últimas décadas en nuestras sociedades, ha conllevado un cambio de paradigma a la hora de analizar nuestra relación con el contexto, y con los procesos de regulación y organización de la convivencia. Este proceso de digitalización ha conllevado a su vez nuevos riesgos asociados a nuevos parámetros de exclusión social, falta de representación de minorías, así como otro tipo de disfuncionalidades sociales, como nuevas tipologías de delincuencia y prácticas delictivas. A lo largo de esta asignatura, exploraremos los nuevos marcos tecnológicos, así como tecnologías disruptivas que tienen vocación transformadora en aspectos claves de la cultura de seguridad OBJETIVOS FORMATIVOS Esta asignatura tiene como objetivo presentar al alumno las transformaciones en los paradigmas tecnológicos que avanzan cambios sustanciales en nuestra percepción de la seguridad y privacidad. El surgimiento de la AI, el Block Chain, los sistemas de reconocimiento facial, o la automatización y digitalización de procesos afectan de forma clara a nuestros sistemas de seguridad, y a la propia noción del concepto de seguridad. A lo largo de esta asignatura presentaremos y analizaremos el estado del arte actual de los marcos tecnológicos y de los principales debates que se estructuran en relación a la potencial afectación a la seguridad de la persona, al propio concepto de dignidad humana, y a las libertadas básicas asociadas con el desarrollo del sujeto. Presentado especial atención a conceptos como el "control humano significativo".
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Prevenció i Seguretat Integral [2502501]
Study plan: Grau en Prevenció i Seguretat Integral [1438]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
4 p, 103.3 KB

Anglès
4 p, 102.5 KB

Castellà
4 p, 103.4 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2019-07-19, last modified 2023-01-28



   Favorit i Compartir