Estabilització de nanopartícules de plata amb antibiòtics per a l'obtenció de teixits amb capacitat microbicida
Granados Toda, Albert (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
Pleixats i Rovira, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
Sebastián Pérez, Rosa Maria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
Vallribera Massó, Adelina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)

Títol variant: Estabilización de nanopartículas de plata con antibióticos para la obtención de tejidos con capacidad antimicrobiana
Títol variant: Antibiotic protected silver nanoparticles for microbicidal textile materials
Data: 2019
Resum: Cada vegada més, s'utilitzen les nanopartícules de plata (AgNPs) com agents antibacterians per la fabricació de materials tèxtils amb propietats microbicides. Des del Departament de Química de la UAB, s'ha aconseguit estabilitzar satisfactòriament aquestes nanopartícules de plata, a partir de la síntesi de lligands derivats d'antibiòtics i s'ha demostrat eficaçment que la seva dispersió en la superfície de materials tèxtils els confereix activitat antimicrobiana.
Resum: Cada vez más a menudo se utilizan las nanopartículas de plata (AgNPs) como agentes antibacterianos para la fabricación de materiales textiles con propiedades microbicidas. Desde el Departamento de Química de la UAB, se ha conseguido estabilizar satisfactoriamente estas nanopartículas de plata, a partir de la síntesis de ligandos derivados de antibióticos y se ha demostrado que su dispersión en la superficie de materiales textiles les confiere de forma eficaz actividad microbicida.
Resum: Silver nanoparticles (AgNPs) are used as antibacterial agents for the manufacture of textile materials with microbicidal properties. Researchers from the UAB Department of Chemistry, have satisfactorily stabilized these silver nanoparticles, synthesizing ligands derived from antibiotics and they have effectively shown that their dispersion on textile materials confers them antimicrobial activity.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juny 2019, p. 1-3, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 459.5 KB

Español
3 p, 268.0 KB

English
3 p, 265.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Grup d'Electroquímica, Fotoquímica i Reactivitat Orgànica (GEFRO)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2019-07-31, darrera modificació el 2024-01-24



   Favorit i Compartir