Aplicació de MALDI-TOF per a la identificació de patògens causants de mastitis en vaques lleteres
Mahmmod, Yasser (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre de Recerca en Sanitat Animal)

Títol variant: Aplicación de MALDI-TOF para la identificación de patogenos causantes de mastitis en vacas lecheras
Títol variant: Implementation of MALDI-TOF for routine identification of mastitis pathogens in dairy cows
Data: 2019
Resum: En aquest estudi es demostra com MALDI-TOF, un assaig basat en cultius, que facilita la identificació d'una gran varietat de bacteris que hagin estat aïllats, permet identificar i diferenciar les espècies NAS (non-aureus staphylococci) en mostres de llet recol·lectades asèpticament de la mastitis bovina (infecció de les glàndules mamàries). Tanmateix, també demostra la necessitat d'altres assajos que confirmin la identificació precisa en mostres no làcties o ambientals.
Resum: En este estudio se demuestra como MALDI-TOF, un ensayo basado en cultivos, que facilita la identificación de una gran variedad de bacterias que hayan sido aisladas, permite identificar y diferenciar las especies NAS (non-aureus staphylococci) en muestras de leche recolectadas asépticamente de la mastitis bovina (infección de las glándulas mamarias). Sin embargo, también demuestra la necesidad de otros ensayos que confirmen la indentificación precisa en muestras no lácteas o ambientales.
Resum: This study proves that MALDI-TOF, a culture-based diagnostic tool able to identify a large variety of isolated bacteria, allows the identification and discrimination of NAS species (non-aureus staphylococci) in aseptically taken milk samples from bovine mastitis (infection of the mammary glands). However, this study also proves the need for other confirmatory diagnostic tools for the accurate identification of these NAS species from non-milk or environmental samples.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juny 2019, p. 1-3, ISSN 2014-6388Català
3 p, 431.9 KB

Español
3 p, 291.1 KB

English
3 p, 288.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2019-07-31, darrera modificació el 2021-08-07   Favorit i Compartir