Llengua Egípcia I [43621]
Cervelló Autuori, Josep
Orriols Llonch, Marc
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Egyptian Language I
Títol variant: Lengua Egipcia I
Data: 2019-20
Resum: L'objectiu general d'aquest mòdul és que l'estudiant adquireixi coneixements inicials de llengua egípcia clàssica (gramàtica, escriptura) mitjançant classes teòriques i pràctiques i s'iniciï en els mètodes i tècniques filològics i lingüístics de l'egiptologia. Aquests són els continguts que haurà de treballar: 1) Introducció a la llengua i les escriptures egípcies: adscripció genètica i història de la llengua, característiques i usos de les escriptures i el seu desxiframent. 2) Iniciació a l'escriptura jeroglífica egípcia i exercicis de lectura. 3) Iniciació a la gramàtica de l'egipci clàssic (morfologia nominal, morfologia verbal bàsica, elements de sintaxi) i exercicis. 4) Lectura i anàlisi gramatical de textos literaris i funeraris en egipci clàssic de dificultat baixa-mitja (nivell inicial) en escriptura jeroglífica. 5) Iniciació a l'epigrafia egípcia: suports, grafies, fòrmules, tipus de textos (epigrafia funerària, àulica, religiosa…). 6) Exercicis de lectura i anàlisi de textos epigràfics dels orígens i el Regne Antic.
Resum: El objetivo general de este módulo es el de que el estudiante adquiera conocimientos iniciales de lengua egipcia clásica (gramática, escritura) mediante clases teóricas y prácticas y se inicie en los métodos y técnicas filológicos y lingüísticos de la egiptología. Estos son los contenidos que deberá trabajar: 1) Introducción a la lengua y las escrituras egipcias: adscripción genética e historia de la lengua, características y usos de las escrituras y su desciframiento. 2) Iniciación a la escritura jeroglífica egipcia y ejercicios de lectura. 3) Iniciación a la gramática medioegipcia (morfología nominal, morfología verbal básica, elementos de sintaxis) y ejercicios. 4) Lectura y análisis gramatical de textos literarios y funerarios medioegipcios de dificultad baja-media (nivel inicial) en escritura jeroglífica. 5) Iniciación a la epigrafía egipcia: soportes, grafías, fórmulas, tipos de textos (epigrafía funeraria, áulica, religiosa…). 6) Ejercicios de lectura y análisis de textos epigráficos de los orígenes y el Reino Antiguo.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Egiptologia [4315555]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Egiptologia [1337]
Document: Objecte d'aprenentatgeCatalà
10 p, 121.7 KB

Anglès
10 p, 121.1 KB

Castellà
10 p, 121.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-09-09, darrera modificació el 2023-01-28   Favorit i Compartir