El tractament de la dona a la premsa de la Catalunya rural durant el primer bienni de la Segona República Espanyola (1931-1933) : l'estudi de tres capçaleres de Vilafranca del Penedès
Estragué Carreras, Laia
Figueres Artigues, Josep Maria, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Periodisme i de Ciències de la Comunicació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Additional title: el tratamiento de la mujer en la prensa de la Cataluña rural durante el primer bienio de la Segunda República Española (1931-1933) : el estudio de tres periódicos de Vilafranca del Penedès.
Additional title: The treatment of women to the press of la Catalunya Rural during the first biennium of the Second Spanish Republic (1931-1933) : the study of three newspapers of Vilafranca del Penedès.
Date: 2019
Description: 142 pag.
Abstract: El primer bienni de la Segona República Espanyola (1931-1933), també anomenat bienni d'esquerres, fou un període històric marcat per un seguit de reformes, entre elles el sufragi femení. En aquest estudi s'analitzarà el tractament de la dona a la premsa de la Catalunya rural d'aquella època mitjançant l'exemple de tres capçaleres de Vilafranca del Penedès amb línies editorials polaritzades: "Penedès Republicà", "Abril" i "Acció Catòlica".
Abstract: El primer bienio de la Segunda República Española (1931-1933), también llamado bienio de izquierdas, fue un periodo histórico marcado por una serie de reformas, entre ellas el sufragio femenino. En este estudio se analizará el tratamiento de la mujer a la prensa de la Cataluña rural de aquella época, mediante el ejemplo de tres cabeceras de Vilafranca del Penedès con líneas editoriales polarizadas: "Penedès Republicà", "Abril" y "Acció Catòlica".
Abstract: The first biennium of the Second Spanish Republic (1931-1933), also called the lefts biennium, was a historical period marked by a series of reforms, especially women's suffrage. This study will analyze the treatment of the women in the press of the rural Catalonia of that period. This analysis will be carried out through the example of three newspapers in Vilafranca del Penedès with polarized editorial lines: "Penedès Republicà", "Abril" and "Acció Catòlica".
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Periodisme [2501933]
Study plan: Graduat o Graduada en Periodisme [971]
Document: Treball de recerca ; bachelorThesis ; Text
Subject: Dona ; Premsa ; Diaris ; Espanya Història 1931-1939, Segona República ; Catalunya ; Vilafranca del Penedès142 p, 17.7 MB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > Faculty of Communication Studies

 Record created 2019-09-12, last modified 2020-02-08   Favorit i Compartir