Compra patològica en pacients amb trastorn alimentari i trastorn de joc
Granero, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicobiologia i de Metodologia de Ciències de la Salut)

Additional title: Compra patológica en pacientes con trastorno alimentario y trastorno de juego
Date: 2019
Abstract: El fenotip de la compra patològica comparteix similituds amb el trastorn de joc i els trastorns de la conducta alimentària, i s'inclou amb ells dins de l'espectre impulsiu-compulsiu. No obstant això, a causa d'una absència de definició clínica consensuada per aquesta addicció, no es disposen d'instruments estandarditzats específics per a la seva avaluació. En aquest context, en aquest estudi s'han avaluat les característiques psicomètriques de l'escala PBS com a instrument d'avaluació, a més de l'associació del grau de severitat per compra compulsiva amb l'estat psicopatològic global i amb el perfil de personalitat dels subjectes. Els resultats han confirmat la fiabilitat i validesa de l'escala PBS per ser utilitzada en la població espanyola, fet que suposa implicacions en diagnòstiques i terapèutiques en les addiccions conductuals.
Abstract: El fenotipo de la compra patológica comparte similitudes con el trastorno de juego y los trastornos de la conducta alimentaria, y se incluye con ellos en el espectro impulsivo-compulsivo. Sin embargo, debido a una ausencia de definición clínica consensuada para esta adicción, no se disponen de instrumentos estandarizados específicos para su evaluación. En este contexto, en este estudio se han evaluado las características psicométricas de la escala PBS como instrumento de evaluación, además de la asociación del grado de severidad por compra compulsiva con el estado psicopatológico global y con el perfil de personalidad de los sujetos. Los resultados han confirmado la fiabilidad y validez de la escala PBS para ser utilizada en la población española, lo que supone implicaciones diagnósticas y terapéuticas en las adicciones conductuales.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Published in: UAB divulga, Setembre 2019, p. 1-3, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 464.6 KB

Español
3 p, 434.4 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > UAB Divulga
Articles > Dissemination

 Record created 2019-09-17, last modified 2023-03-09



   Favorit i Compartir