El comerç de carn d'origen silvestre en els mercats urbans tropicals
Mayor Aparicio, Pedro Ginés (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)

Títol variant: El comercio de carne de origen silvestre en los mercados urbanos tropicales
Títol variant: Wild meat trade in tropical urban markets
Data: 2019
Resum: Tot i que la carn d'origen silvestre representa una font important de proteïnes i d'ingressos per la població local dels boscos tropicals, la seva comercialització pot causar la disminució de les poblacions de moltes espècies animals. En aquest article, amb l'objectiu de millorar la comprensió d'aquest tipus de comerç i així desenvolupar estratègies de control adequades que assegurin la seva sostenibilitat, es descriu l'esforç mínim necessari per a monitoritzar de manera precisa i obtenir informació fiable de la quantitat de carn silvestre comercialitzada en els mercats urbans tropicals.
Resum: A pesar de que la carne de origen silvestre representa una fuente importante de proteínas y de ingresos para la población local de bosques tropicales, su comercialización puede provocar la disminución de las poblaciones de muchas especies animales. En este artículo, con el objetivo de mejorar la comprensión de este tipo de comercio y así desarrollar estrategias de control adecuadas que aseguren su sostenibilidad, se describe el esfuerzo mínimo necesario para monitorear de manera precisa y obtener información fiable de la cantidad de carne silvestre comercializada en los mercados urbanos tropicales.
Resum: Even though wild meat represents an important source of protein and income for local people in tropical forests, it is considered the main cause of population declines of many animal species. In this article, with the aim of improving the understanding of this type of trade and thus develop adequate control strategiesfor the better sustainability, the minimum effort required to accurately monitor and obtain reliable information on the amount of wild meat trade in tropical urban markets is described.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Setembre 2019, p. 1-2, ISSN 2014-6388Català
2 p, 406.0 KB

Español
3 p, 252.1 KB

English
2 p, 249.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2019-10-04, darrera modificació el 2022-02-06   Favorit i Compartir