L'auge de l'extrema dreta a la Unió Europea : la immigració en el punt de mira
Alonso Méndez, Carla
Parella Rubio, Sònia, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sociologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Títol variant: El auge de la extrema derecha en la Unión Europea : la inmigración en el punto de mira
Títol variant: The rise of far-right parties in the European Union : immigration in the spotlight
Data: 2019
Resum: La finalitat d'aquesta recerca teòrica és proporcionar una explicació sociològica al fenomen de l'auge dels partits d'extrema dreta a la Unió Europea, posant especialment el punt de mira en el discurs al voltant de la immigració. Això s'ha fet a través d'una revisió crítica de la literatura existent i de la revisió de dades estadístiques. La recerca aposta per una convergència entre els dos factors considerats, el de la construcció europea i el de l'anomenada base material. Finalment, el paper de la immigració com a boc expiatori que desvia la frustració ocasionada per la crisi de la socialdemocràcia.
Resum: La finalidad de esta investigación teórica es proporcionar una explicación sociológica al fenómeno del auge de los partidos de extrema derecha en la Unión Europea, poniendo especialmente el punto de mira en el discurso en torno a la inmigración. Esto se ha hecho a través de una revisión crítica de la literatura existente y de datos estadísticos. El estudio apuesta por una convergencia entre los dos factores considerados, el de la construcción europea y el de la base material. Finalmente, el papel de la inmigración como chivo expiatorio que desvía la frustración ocasionada por la crisis de la socialdemocracia.
Resum: The purpose of this theoretical research is to provide a sociological explanation of the far-right parties rise phenomenon in the European Union, focusing on the discourse about immigration. This has been done through an academic literature review and statistical data. The paper concludes that it is necessary a convergence between the two factors considered, that of the European construction and the material base. Finally, the role of immigration as a scapegoat that deflects the frustration caused by the crisis of social democracy.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Sociologia [2500262]
Pla d'estudis: Grau en Sociologia [819]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Unió Europea ; Immigració ; Extrema dreta ; Socialdemocràcia ; Unión Europea ; Inmigración ; Extrema derecha ; Socialdemocracia ; European Union ; Immigration ; Far-right parties ; Social democracy



TFG
33 p, 1.9 MB

Pòster
1 p, 257.2 KB

Resum executiu
3 p, 245.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia. TFG

 Registre creat el 2019-10-11, darrera modificació el 2022-05-01



   Favorit i Compartir