Nou mètode per a la monitorització reproductiva de femelles de pècari de collar (Pecari tajacu)
Mayor Aparicio, Pedro Ginés (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
López Béjar, Manel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)

Títol variant: Nuevo método para el monitoreo reproductivo de hembras de pecarí de collar (Pecari tajacu)
Títol variant: New method for the reproductive monitoring of collared peccary females (Pecari tajacu)
Data: 2019
Resum: La biologia reproductiva del pècari de collar, una espècie silvestre àmpliament dispersada des de la Amèrica tropical fins la subtropical, és poc coneguda i la seva comprensió és fonamental per optimitzar el maneig de l'espècie. En el present estudi es mostra un mètode, anomenat fPM, no invasiu, simple i molt útil per recollir informació ja que es basa en l'estudi dels metabòlits de progesterona en la femta. D'aquesta manera, s'aconsegueix realitzar un monitoratge hormonal sense necessitat de realitzar captures i contencions físiques que puguin provocar efectes negatius en el benestar dels animals.
Resum: La biología reproductiva del pecarí de collar, una especie silvestre ampliamente dispersada desde la América tropical hasta la subtropical, es poco conocida y su compresión es fundamental para optimizar el manejo de la especie. En el presente estudio se muestra un método, llamado fPM, no invasivo, simple y muy útil para recoger información ya que se basa en el estudio de los metabolitos de progesterona en las heces. De esta manera, se consigue realizar un monitoreo hormonal sin necesidad de realizar capturas y contenciones físicas que puedan provocar efectos negativos en el bienestar de los animales.
Resum: The reproductive biology of collared peccary, a wild species widely dispersed from tropical America to subtropical, is little known and its understanding is essential to optimize the species. The present study shows a simple and non-invasive method, called fPM, which is very useful to gather biological information since it is based on the study progesterone metabolites excreted in the feces. This way, it is possible to perform a hormonal monitoring without the need for captures and restraints that may cause negative effects on the welfare of the animals.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Novembre 2019, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 557.4 KB

Español
2 p, 308.1 KB

English
2 p, 308.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2019-11-12, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir