LA BRETXA DIGITAL DE GÈNERE A ESPANYA : una nova forma d'exclusió social de segle XXI
Ibáñez García, Natalia
Solana Solana, Antonio Miguel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Título variante: La Brecha Digital de género en España : una nueva forma de exclusión social del siglo XXI
Título variante: The Digital gender gap in Spain : a new form of social exclusion of the 21st century
Publicación: Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2020
Descripción: 51 pàgines
Resumen: El present treball posa de manifest les transformacions que s'han produït en la societat, especialment l'espanyola, amb l'entrada de les noves tecnologies a la nostra vida quotidiana. La inclusió de manera desigual a la Societat de la Informació ha provocat la formació de diverses Bretxes Digitals al llarg dels anys, originant una nova forma d'exclusió social al segle XXI. Aquestes fractures digitals han afectat de forma més significativa a les dones donant lloc a la Bretxa Digital de Gènere. Així mateix, en aquest treball s'analitza l'evolució dels usos de les TIC i la Bretxa digital de gènere durant el 2018-2019, i exposa els diferents programes acordats pel govern espanyol per fer front a aquesta situació.
Resumen: El presente trabajo pone de manifiesto las transformaciones que se han producido en la sociedad, especialmente la española, con la entrada de las nuevas tecnologías a nuestra vida cotidiana. La inclusión de forma desigual a la Sociedad de la Información ha provocado la formación de diversas Brechas Digitales a lo largo de los años, originando una nueva forma de exclusión social en el siglo XXI. Estas fracturas digitales han afectado de forma más significativa a las mujeres dando lugar a la Brecha Digital de Género. Asimismo, en este trabajo se analiza la evolución de los usos de las TIC y la Brecha digital de género durante el 2018-2019, y expone los diferentes programas acordados por el gobierno español para hacer frente a esta situación.
Resumen: This project aims to explain the transformations that have been produced in society, especially in Spain, with the introduction of new technologies into daily life. The unequal inclusion in Information Society has created various digital divides over the years, which have produced a new form of social exclusion in the 21st century. These divides have affected women more significantly, resulting in the current gender digital divide. This project also seeks to analyze the evolution of the use of ICT and the gender digital divide during 2018-2019, and explains the different plans of the Spanish government to confront the situation.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Castellà
Titulación: Humanitats [2502758]
Plan de estudios: Grau en Humanitats [1139]
Documento: bachelorThesis ; Text
Materia: Bretxa digital ; Societat de la Informació ; TIC ; Exclusió social ; Habilitats digitals ; Bretxa digital de gènere ; E-inclusió ; Brecha digital ; Sociedad de la Información ; Exclusión social ; Habilidades digitales ; Brecha digital de género ; E-inclusión ; Digital divide ; Information Society ; ITC ; Social exclusion ; Digital skills ; Gender digital divide ; E-inclusion52 p, 1.7 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Facultad de Filosofía y Letras. TFG

 Registro creado el 2020-07-06, última modificación el 2022-01-09   Favorit i Compartir