Vesícules extracel·lulars en plasma seminal de pollastre : caracterització i funcionalitat
López Béjar, Manel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Álvarez-Rodríguez, Manuel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)

Títol variant: Vesículas extracelulares en plasma seminal de pollo : caracterización y funcionalidad
Data: 2020
Resum: L'estudi de vesícules extracel·lulars del fluid seminal del pollastre té gran potencial, ja que aquestes estan presents en altres teixits i òrgans, i el fluid està relacionat no només en la fecundació i la reproducció, sinó també en canvis i mecanismes i funcions de proteïnes i gens; cosa que permetria estudiar malalties. De tota manera, es trasllada l'interès a altres elements del fluid perquè, encara que aquestes funcions i processos anomenats vinculen el gen tetraspanina CD9 i el receptor de hialurònic CD44 presents a les vesícules, no s'han pogut correlacionar.
Resum: El estudio de vesículas extracelulares del fluido seminal del pollo tiene un gran potencial, ya que estas están presentes en otros tejidos y órganos, y el fluido está relacionado no solamente con la fecundación y la reproducción, sino también con cambios y mecanismos y funciones de proteínas y genes, entre otros; lo que permitiría estudiar enfermedades. De todos modos, se traslada el interés a otros elementos del fluido porque, aunque estas funciones y procesos mencionados vinculan al gen tetraspanina CD9 y al receptor de hialurónico CD44 presentes en las vesículas, no se han podido correlacionar.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juliol 2020, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 483.4 KB

Español
3 p, 488.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2020-07-09, darrera modificació el 2024-06-01



   Favorit i Compartir