Economia del treball [100504]
Andrés Delgado, Lidia
Veciana Botet, Paula
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Títol variant: Labour Economics
Títol variant: Economía del trabajo
Data: 2020-21
Resum: L'assignatura d'Economia del Treball es cursa a segon curs quan els estudiants ja han realitzat un curs d'Economia que els hi ha permès estudiar els trets fonamentals de funcionament del sistema econòmic. L'objectiu específic d'aquest curs és el de conèixer i analitzar les especificitats que planteja la vida laboral, tant pel que fa al funcionament dels mercats laborals com la seva relació amb les institucions i les activitats socials que influeixen en la vida laboral. L'assignatura té com a objectiu proveir de coneixements analítics per estudiar el món laboral, entendre la seva complexitat i el caràcter social de les relacions laborals. El contigut teòric està orientat al coneixement del elements dinàmics que operen en el mercat laboral, la seva relació amb els models d'organització empresarial i la seva interrelació amb les institucions socials que interaccionen amb la vida econòmica. Un segon objectiu és el de desenvolupar les eines cognitives per analitzar realitats laborals concretes i entendre les seves dinàmiques. Això suposa tant la formació en matèria de fonts informatives sobre aspectes econòmics del treball com la capacitat d'interpretar realitats concretes, ja sigui a nivell de sectors econòmics específics com de mercats laborals concrets. Per tant, els objectius de l'assignatura són: 1) Comprendre els fonaments analítics bàsics per l'estudi econòmic del mercat laboral i la seva 1 1) Comprendre els fonaments analítics bàsics per l'estudi econòmic del mercat laboral i la seva interacció amb altres institucions socials 2) Aprendre a treballar amb les fons estadístiques i els estudis empírics sobre el mercat laboral 3) Saber aplicar els coneixements als debats i les anàlisis entorn a la problemàtica laboral 4) Demostrar el grau de coneixement assolit mitjançant la realització de treballs sobre aspectes específics.
Resum: La asignatura de Economía del Trabajo se cursa en segundo curso, cuando los estudiantes ya han realizado un curso de Economía y se les ha permitido estudiar las características fundamentales del funcionamiento del sistema económico. El objetivo específico de este curso es conocer y analizar las especificidades que plantea la vida laboral, tanto en cuanto al funcionamiento de los mercados laborales como su relación con instituciones y actividades sociales que influyen en la vida laboral. La asignatura tiene como objetivo proveer de conocimientos analíticos a los estudiantes, para entender su complejidad y el carácter social de las relaciones laborales. El contenido teórico está orientado al conocimiento de los elementos dinámicos que operan en el mercado laboral, su relación con los modelos de organización empresarial y su interrelación con las instituciones sociales que interaccionan con la vida económica. Un segundo objetivo es desarrollar las herramientas cognitivas para analizar realidades laborales concretas y entender sus dinámicas. Esto supone tanto la formación en materia de fuentes informativas sobre aspectos económicos del trabajo como la capacidad de interpretar realidades concretas, ya a nivel de sectores económicos específicos como de mercados laborales concretos Por lo tanto, los objetivos de la asignatura son: 1 1) Comprender los fundamentos analíticos básicos para el estudio económico del mercado laboral y su interacción con otras instituciones sociales 2) Aprender mediante el trabajo con fuentes estadísticas y los estudios empíricos sobre el mercado laboral 3) Saber aplicar los conocimientos a los debates y análisis que tienen lugar en torno a la problemática laboral 4) Demostrar el grado de conocimiento logrado mediante la realización de trabajossobre aspectos específicos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Relacions laborals [2500258]
Pla d'estudis: Grau en Dret i Grau en Relacions Laborals [1285] ; Grau en Relacions Laborals [806]Català
6 p, 108.2 KB

Anglès
4 p, 101.8 KB

Castellà
5 p, 105.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2020-07-10, darrera modificació el 2021-06-05   Favorit i Compartir