Fonaments de Biologia Molecular i Cel·lular [102493]
Martín Flix, Marta
Boix Borrás, Ester
Anglada Pons, Teresa
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Additional title: Basic Molecular and Cell Biology
Additional title: Fundamentos de Biología Molecular y Celular
Date: 2020-21
Abstract: L'assignatura Fonaments de Biologia Molecular i Cel·lular, és una assignatura de 1er semestre del 1er curs del Grau de Química. Objectius de l'assignatura: 1) Comprendre les característiques estructurals fonamentals de les biomolècules. 2) Conèixer els mecanismes d'expressió i transmissió de la informació genètica. 3) Conèixer els mètodes d'anàlisi i manipulació de biomolècules així com les tècniques bàsiques en bioquímica i biologia molecular. 4) Explicar l'estructura i ultraestructura cel·lular. 1 5) Descriure les funcions dels orgànuls i les altres estructures cel·lulars, relacionar-les i comprendre que el seu funcionament coordinat és essencial per que les cèl·lules puguin desenvolupar les seves tasques. 6) Comprendre els processos de diferenciació, especialització i mort cel·lular, la seva importància pel correcte funcionament d'un organisme i identificar les bases cel·lulars concretes de determinades patologies associades a errors en el funcionament de les cèl·lules.
Abstract: La asignatura Fonaments de Biologia Cel·lular, es una asignatura de 1er semestre del 1er curso del Grado de Química. Objetivos de la asignatura: 1) Comprender las características estructurales fundamentales de las biomoléculas. 2) Conocer los mecanismos de expresión y transmisión de la información genética. 3) Conocer los métodos de análisis y manipulación de biomoléculas así como las técnicas básicas en bioquímica y biología molecular. 4) Explicar la estructura y ultraestructura celular. 5) Describir las funciones de los orgánulos y las otras estructuras celulares, relacionarlas y comprender que su 1 5) Describir las funciones de los orgánulos y las otras estructuras celulares, relacionarlas y comprender que su actividad coordinada es esencial para que las células puedan desarrollar sus tareas. 6) Comprender los procesos de diferenciación, especialización y muerte celular, su importancia para el correcto funcionamiento de un organismo e identificar las bases celulares concretas de determinadas patologías asociadas a errores en el funcionamiento de las células.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Química [2502444]
Study plan: Grau en Química [1431] ; Grau en Química [953]Català
7 p, 114.8 KB

Anglès
7 p, 113.4 KB

Castellà
7 p, 114.6 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2020-07-24, last modified 2020-10-31   Favorit i Compartir