Inducció d'una proteïna d'estrès per fred en cèl·lules del cúmulus : un nou pas per a la millora de la vitrificació d'oòcits?
Gardela Santacruz, Jaume (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)

Additional title: Inducción de una proteína de estrés por frío en células del cúmulus : ¿un nuevo paso para la mejora de la vitrificación de oocitos?
Additional title: Induction of a cold-inducible protein in cumulus cells : a new step for improving oocyte vitrification?
Date: 2020
Abstract: La vitrificació preserva les funcions de cèl·lules, com els oòcits, a temperatures properes a -196ºC, però la tolerància a aquestes temperatures extremes es encara reduïda. Per enfortir-los i que puguin resistir, el grup ERPAW/GRI-BCN de la UAB ha estudiat si el tractament previ amb fred (estrès cel·lular) pot servir com a preparació. A més, ha observat que les baixes temperatures indueixen una proteïna d'estrès per fred (CIRBP) en la capa de cèl·lules del cúmulus que envolten l'oòcit, les quals podrien ajudar a incrementar la tolerància dels oòcits al procés de vitrificació.
Abstract: La vitrificación preserva las funciones de células, como los oocitos, a temperaturas cercanas a -196ºC, pero la tolerancia a estas temperaturas extremas es todavía reducida. Para fortalecerlos y que puedan resistir, el grupo ERPAW/GRI-BCN de la UAB ha estudiado si el tratamiento previo con frío (estrés celular) puede servir como preparación. Además, ha observado que las bajas temperaturas inducen una proteína de estrés por frío (CIRBP) en la capa de células del cúmulos que rodean el ovocito, las cuales podrían ayudar a incrementar la tolerancia de los ovocitos al proceso de vitrificación.
Abstract: Vitrification preserves the functions of cells at -196ºC, but the tolerance of these extreme temperatures is still insufficient for the oocytes. To increase the vitrification tolerance, the group ERPAW/GRI-BCN of the UAB has studied if the pre-treatment with cold (cellular stress) could induce and increase the oocyte resistance to the process. Besides, the group has observed that the low temperatures induce a cold-inducible protein (CIRBP) in the layer of cumulus cells that surround the oocyte, which could help to increase the oocyte tolerance towards the vitrification process.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Published in: UAB divulga, Octubre 2020, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 442.9 KB

Español
3 p, 440.8 KB

English
3 p, 438.4 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > UAB Divulga
Articles > Dissemination

 Record created 2020-10-30, last modified 2024-06-01



   Favorit i Compartir