Desenvolupament de Mapes de Cadena de Valor per a la reparació de peces en motors aeronàutics
Ureña Santiago, Tomás
Perez de la Cruz, Jose Manuel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Additional title: Desarrollo de Mapas de Cadena de Valor para la reparación de piezas en motores aeronáuticos
Additional title: Development of Value Stream Maps for aeronautical engine parts overhaul
Date: 2020
Abstract: En aquest treball es desenvolupa una metodologia per a la realització de Mapes de Cadenes de Valor i s'analitza un cas d'estudi mitjançant aquests per identificar els principals elements que llasten un procés productiu destinat a la reparació de peces de motor aeronàutic. Posteriorment, i un cop identificats quals són aquests problemes i les conseqüències d'aquests sobre la pròpia empresa, es desenvolupa un Mapa de Cadena de Valor futur que empra eines del Lean Manufacturing que permet esmenar els errors de la Cadena de Valor original així com es dota d'un pla d'implementació per arribar a aquest estat.
Abstract: En este trabajo se desarrolla una metodología para la realización de Mapas de Cadenas de Valor y se analiza un caso de estudio mediante éstos para identificar los principales elementos que lastran un proceso productivo destinado a la reparación de piezas de motor aeronáutico. Posteriormente, y una vez identificados cuales son esos problemas y las consecuencias de estos sobre la propia empresa, se desarrolla un Mapa de Cadena de Valor futuro que emplea herramientas del Lean Manufacturing que permite subsanar los fallos de la Cadena de Valor original así como se dota de un plan de implementación para llegar a tal estado.
Abstract: In this thesis, a methodology for Value Stream Mapping is developed and a case study is analyzed in order to identify the main elements that are maiming the productive process of aero engine parts repair. Then, and once those problems and their consequences upon the company are identified, a future Value Stream Map with Lean Manufacturing techniques and concepts is developed in order to correct the original issues of the current productive process. Also an implementation plan in order to reach that future state.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Castellà
Studies: Màster en Gestió Aeronàutica [4313785]
Study plan: Màster en Gestió Aeronàutica [1171]
Document: bachelorThesis ; Text
Subject: VSM ; Lean Manufacturing ; 5S ; Kaizen ; Organització industrial ; Manteniment aeronàutice ; Desenvolupament empresarial ; Organización industrial ; Mantenimiento aeronáutico ; Procesos productivos ; Kanban ; Motores aeronáuticos: ; Industrial organization ; Aircraft maintenance ; Turbine engine ; Business development80 p, 1.7 MB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > School of Engineering

 Record created 2020-12-07, last modified 2020-12-11   Favorit i Compartir